Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Dit jaar nog Android tablets van A-merken voor minder dan 100 euro’

Geschreven door
Geplaatst op12 juni 2013, 15:22 CategorieAndroid

We zien de laatste maanden steeds meer goedkope (en kleine) tablets op de markt verschijnen en deze trend zal zich waarschijnlijk voortzetten. De verwachting is dat de grotere A-merk fabrikanten dit jaar nog Android tablets voor minder dan 100 dollar, vaak ook 100 euro, in de markt zetten.

Digitimes meldt op basis van bronnen bij toeleveranciers dat de meeste grote fabrikanten van tablets dit jaar nog onder de 100 dollar grens duiken met Android tablets. Dit jaar zijn er al diverse tablets gelanceerd die dichtbij deze grens komen. Zo introduceerde ASUS onlangs de 7-inch MeMO Pad HD 7, bracht HP de 7-inch Slate 7 op de markt en lanceerde Acer de 7-inch Iconia B1 tablet.

De nieuwe en goedkopere tablets worden in het derde kwartaal van dit jaar verwacht en beschikken waarschijnlijk over kleine 7-inch displays, een beperkt opslaggeheugen van 8GB en niet bijzondere specificaties. Deze ontwikkeling zal met name ten koste gaan van de echte budgettablets die in diverse winkels en onder diverse namen te koop zijn.

Denk bijvoorbeeld aan de tablets die Bart Smit, de Hema en Intertoys onder eigen branding uitbrengen. Deze tablets beschikken vaak over oudere versies van het Android besturingssysteem en kunnen waarschijnlijk ook qua specificaties niet meer opboksen tegen budgetmodellen van A-merken. Chipfabrikanten van deze B-merk tablets hebben hun verwachtingen voor de komende tijd al naar beneden bijgesteld.

  • Delen:
ASUS MeMO Pad 7 (ME172V)
Android Jelly Bean (4.1)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.