Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Drie apps die niet mogen ontbreken op je Android tablet #2

Geschreven door
Geplaatst op4 juni 2013, 17:44 CategorieApplicaties

Met applicaties haal je natuurlijk pas het maximale uit je Android tablet en daarom brengen we je wekelijks de leukste, meest interessante, beste en meest handige apps die absoluut niet mogen ontbreken op jouw Android tablet. Dit keer twee apps die werden genoemd in de reacties op de vorige editie en een persoonlijke favoriet.

Nu.nl

De nieuwe app van Nu.nl is geweldig! Ik heb er al eerder over geschreven na de laatste update, maar dit is een app die zeker niet mag ontbreken op een Android tablet. Met de Nu.nl app blijf je op de hoogte van het laatste nieuws. Je kunt het nieuws personaliseren, zodat je alleen nieuws te zien krijgt dat relevant is voor jou.

Elke dag om 18:00 krijg je van de app “de Dag van Nu” voorgeschoteld. Dit is een samenvatting van het belangrijkste nieuws van die dag. Erg handig! De Nu.nl app is gratis te downloaden in de Play Store

Rainy Days

Een app die zich het beste laat vergelijken met Buienrader. Van de laatstgenoemde is ook een app beschikbaar, maar Rainy Days is een stuk stabieler en kent meer functionaliteiten. Zeker in ons kikkerlandje is het goed om te weten of er niet ergens een bui over het land heen trekt. In ‘s-Hertogenbosch is het op het moment van schrijven in ieder geval droog en zo te zien zal dat de komende uren wel zo blijven.

Rainy Days

Wil je graag op de hoogte blijven van mogelijke buien die vallen? Dan moet je ook zeker Buienalarm installeren! Rainy Days is een gratis app en kun je downloaden in de Play Store.

AutomateIt 

Deze app gaat je tijd opleveren! De naam AutomateIt zegt het al, je kunt taken op je tablet automatiseren. Taken die je bijvoorbeeld zou kunnen automatiseren: Het uitschakelen van het geluid ’s avonds voordat je naar bed gaat. Of Wifi uitschakelen op het moment dat je van huis gaat. In de app kun je verschillende regels aanmaken. Elke regel kent een trigger een een actie. In het filmpje hieronder kun je een voorbeeld zien van een regel die aangemaakt wordt.

Door slimme regels aan te maken kun je gave dingen doen met je tablet. Een hobbyist kan bijvoorbeeld met zijn smartphone en een vergelijkbare app (Taskerzijn woonkamer bedienen.

AutomateIt is gratis te downloaden in de Play Store. Er is ook een Pro versie zonder reclame en met extra functionaliteiten beschikbaar tegen betaling.

Welke apps gebruik jij?

Heb jij nog apps die echt niet mogen ontbreken op een Android tablet? Ik lees er graag over in de reacties, dan neem ik ze mee voor de volgende keer.

 • Delen:

Reacties

 1. Sander
  04 juni, 2013 om 21:15

  You got Rainy days from me Rainy Days?

 2. petervanderijt
  10 juni, 2013 om 18:04

  Ik heb een samsung galaxy tab2 met een app van rabo bn ipv rabo nl .
  Hoe kom ik aan de rabo nl

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.