Drie apps die niet mogen ontbreken op je Android tablet #3

11 juni 2013 2 Minuten 2 Reacties
Android-apps-must-have

Met applicaties haal je natuurlijk pas het maximale uit je Android tablet en daarom brengen we je wekelijks de leukste, meest interessante, beste en meest handige apps die absoluut niet mogen ontbreken op jouw Android tablet.

Swype Keyboard

Swype Keyboard voor Android is een virtueel keyboard voor toestellen met een touchscreen. Voor veel mensen blijft het typen van teksten op een touchscreen een hele opgave, maar met Swype heb je het heel snel onder de knie. Het is even wennen, maar binnen de kortste tijd veeg jij met je vingers over het scherm en typ je net zo snel als op een traditioneel toetsenbord. Met de laatste update kan Swype nu nog beter woorden voorspellen, wat het typen alleen maar ten goede komt.

Je kunt Swype Keyboard eerst een maand proberen voordat je de app aanschaft (€0,76) in de Google Play Store.

Google Maps

Ik ben geen navigatiewonder en daarom ben ik blij met Google Maps. Vanuit mijn agenda in Android kan ik direct doorklikken op het adres waar ik een afspraak heb. Google Maps wordt geopend en vanuit die app kun je vervolgens de navigatie starten. Vervolgens krijg je van Google Maps een gedetailleerde kaart voor je neus met de actuele verkeerssituaties. Voor een aantal locaties, zoals luchthavens en winkels, zijn er zelfs kaarten voor binnen.

Let wel op! Kaarten kun je tegenwoordig offline te gebruiken, maar de navigatie met Google Maps vereist nog steeds een internetverbinding. Google Maps is vaak standaard geïnstalleerd, maar mocht dat niet zo zijn dan kun je deze app gratis downloaden in de Play Store.

IMDB Movies & TV

Met de IMDB app maak je van je Android tablet een database met meer dan 2 miljoen films en TV-series. Informatie opzoeken over een film of over die knappe hoofdrolspeelster? Met de IMDB app kun je uren zoet zijn. Zelf gebruik ik deze app om op de hoogte te blijven van de nieuwste films en series. Zo kijk ik zeker één keer per week even de laatste trailers om te zien wat er allemaal komen gaat.

Je kunt in de app inloggen met je IMDB account, zodat je ook op deze plek jouw watchlist bij kunt houden. Zo blijf je device onafhankelijk altijd op de hoogte. De IMDB app is gratis en in de Play Store te downloaden.

Welke apps gebruik jij?

Heb jij nog apps die je dagelijks gebruikt en écht niet mogen ontbreken op een Android tablet? Ik lees er graag over in de reacties, dan neem ik ze mee voor de volgende keer.

Reacties (2)