Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Drie apps die niet mogen ontbreken op je Android tablet #4

Geschreven door
Geplaatst op19 juni 2013, 12:27 CategorieApplicaties

Met applicaties haal je natuurlijk pas het maximale uit je Android tablet en daarom brengen we je wekelijks de leukste, meest interessante, beste en meest handige apps die absoluut niet mogen ontbreken op jouw Android tablet.

Snapseed

Volgens de makers is dit de enige foto app die je nodig hebt. Daar ben ik het niet helemaal mee eens, maar je komt wel een heel eind met Snapseed. Met deze app kun je heel eenvoudig jouw foto’s verbeteren. Zo kent de app een aantal filters die je over je foto’s heen kunt leggen en zijn natuurlijk ook de bekende gereedschappen, zoals uitsnijden, scherper maken en recht maken aanwezig.

Snapseed weet goed gebruik te maken van het touchscreen. Ik vind de app heel intuïtief werken en alle functionaliteiten zijn eenvoudig te vinden en te gebruiken. Vanuit de app kun je foto’s delen met de verschillende apps die je op je tablet hebt geïnstalleerd, Instagram Of Google+ bijvoorbeeld. Snapseed is een gratis app en kun je vinden in de Play Store.

Evernote

Deze app voor het maken van geavanceerde notities had ik eigenlijk al in de de eerste editie van deze reeks moeten vermelden, want deze app gebruikt ik het meest. Evernote werkt heel eenvoudig en is voor mij een geavanceerde uitbreiding op mijn eigen geheugen. Alles wat ik wil bewaren gooi ik hierin met tags en verwijzingen. Evernote maakt het vervolgens volledig doorzoekbaar voor mij.

In Evernote staan ideeën voor blogartikelen, artikelen waar ik nog iets mee moet doen. Maar ook mailtjes die ik wil bewaren, scans van belangrijke documenten en “dingen van vroeger”. Ik kan iedereen aanraden om Evernote te gebruiken. Voor de prijs hoef je het niet te laten, want de app is namelijk gratis te downloaden in de Play Store.

Air Display

Je tablet als tweede scherm naast je laptop? Dat kan met Air Display. Vorige week heb ik twee apps aan een test onderworpen die van je Android tablet een tweede scherm maken en Air Display is daar wat mij betreft als winnaar uitgekomen. De app werkt heel eenvoudig. Zowel op je computer (Mac of Windows) als je tablet kun je de applicatie eenvoudig installeren en vervolgens kun je de twee apparaten koppelen via het zelfde Wifi netwerk.

Air Display

Air Display is de enige app deze week die niet gratis is. De app kost €7,70 en is uiteraard te vinden in de Play Store.

Welke apps gebruik jij?

Heb jij nog apps die je dagelijks gebruikt en écht niet mogen ontbreken op een Android tablet? Ik lees er graag over in de reacties, dan neem ik ze mee voor de volgende keer.

 • Delen:

Reacties

 1. Tom O’Neill
  19 juni, 2013 om 20:52

  Snapseed aan het downloaden. Ben benieuwd. Het stukje in het filmpje waar een achtergrond wordt geselecteerd op een snelle, maar effectieve manier trekt mij wel aan. Ik had eerst Camera 360, maar die werkt niet zo super meer en is ook niet after edit, maar in the moment. Bedankt voor de tip!

  • Martijn Bloksma
   21 juni, 2013 om 14:52

   Graag gedaan Tom. En? Heb je er al even mee kunnen spelen? Zelf vind ik Snapseed wel een stuk fijner werken dan Camera 360. Ben benieuwd wat jij ervan vindt.

   • Tom O’Neill
    23 juni, 2013 om 12:58

    Ja, ik heb er al even mee gespeeld en het werkt fantastisch. Er zitten meer opties op dan gedacht! Erg leuk.

 2. Britt
  19 juni, 2013 om 23:10

  Enkele van mijn favorieten zijn Dropbox, Pocket en Zite.

  • Martijn Bloksma
   21 juni, 2013 om 14:54

   Dat zijn fijne apps Britt!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.