Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Drie apps die niet mogen ontbreken op je Android tablet #5

Geschreven door
Geplaatst op26 juni 2013, 11:59 CategorieApplicaties

Met applicaties haal je natuurlijk pas het maximale uit je Android tablet en daarom brengen we je wekelijks de leukste, meest interessante, beste en meest handige apps die absoluut niet mogen ontbreken op jouw Android tablet.

Pocket

Ken je dat? Surfend over het internet kom je constant informatie tegen die je graag zou willen lezen maar je hebt op dat moment geen tijd. Wat doe je dan? Mail je het artikel naar jezelf, zodat je het later terug kan vinden? Ik zet dit soort artikelen in Pocket. Pocket is voor mij een lijst met artikelen die ik nog moet lezen of waar ik nog iets mee moet doen.

De applicatie is voor bijna elk device beschikbaar en synchroniseert ook automatisch. Zo heb je altijd en overal het zelfde lijstje tot je beschikking. Met tags kun je je artikelen nog makkelijker terug vinden. En het mooiste van de Android app (geldt overigens ook voor iOS)? Alle artikelen kun je ook offline lezen. De artikelen worden ontdaan van afleidingen, zoals afbeeldingen en advertenties en gedownload op je tablet. Handig toch?

Pocket is gratis te downloaden in de Play Store.

TED

Ken je TED? En dan bedoel ik natuurlijk niet die grove teddybeer. Nee, ik bedoel het platform waar ideeën gedeeld worden. Ooit begonnen in Californië, maar tegenwoordig wereldwijd en zelfs in Nederland heel groot. TED geeft mensen met een verhaal een podium om dat verhaal te delen. De verhalen kunnen overal overgaan, over kunst, wereldvrede, leiderschap, je kunt het zo gek niet bedenken of iemand heeft er over gesproken op TED.

Het mooie van dit platform is dat alle verhalen opgenomen worden en gedeeld worden op de website van TED. En met de app van TED die beschikbaar is voor tablets en smartphones kun je deze video’s overal mee naar toenemen. Heb je een momentje nodig of heb je gebrek aan inspiratie? Dan loont het de moeite om even door de gigantische database heen te scrollen.

TED is gratis te downloaden in de Play Store.

Toggl

Ik heb Toggl pas geleden ontdekt en kan niet meer zonder. Zeker met mijn eigen bedrijf is het belangrijk om in de gaten te houden hoelang ik met bepaalde zaken bezig ben. Een time-tracking tool als Toggl helpt me hierbij. Activiteiten hang ik aan projecten en aan klanten en ik kan zelfs aangeven welke tijden facturabel zijn en welke niet. Zo krijg ik inzicht in mijn tijdsbesteding.

De applicatie gebruik ik voornamelijk op mijn laptop, maar als ik onderweg ben is het handig dat de applicatie ook op mobile apparaten te gebruiken is. Zo kan ik bijvoorbeeld onderweg bijhouden hoeveel tijd ik kwijt ben met reistijd.

Ook Toggl is te vinden in de Play Store en is helemaal gratis.

Welke apps gebruik jij?

Heb jij nog apps die je dagelijks gebruikt en écht niet mogen ontbreken op een Android tablet? Ik lees er graag over in de reacties, dan neem ik ze mee voor de volgende keer.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.