Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Drie apps die niet mogen ontbreken op je iPad #1

Geschreven door
Geplaatst op2 juni 2013, 14:36 CategorieApplicaties

De vele beschikbare applicaties maken de iPad natuurlijk het leukst. Daarom brengen we je wekelijks de leukste, meest interessante, beste en meest handige apps die absoluut niet mogen ontbreken op jouw iPad.

Air Video

Als je op je iPad een filmpje wilt kijken kan dat natuurlijk via iTunes en de ‘Video’ app die er standaard op zit. Maar wat nu als je de 16GB iPad hebt, een goede Full HD rip is al snel 7GB. Daar is deze app dé oplossing voor! Je download de app op je iPad en de kleine server applicatie op je Mac of PC. Op je computer selecteer je vervolgens de mappen waarin je films staan, en in de app voeg je de server toe.

Air-Video

Vervolgens kan je een film kiezen die in één van die mapjes staat om te bekijken. Dit kan zelfs met live conversie, dus je bent niet beperkt tot de .mp4 bestanden die Apple alleen maar ondersteunt. Ik gebruik de app regelmatig en vind vooral de functie om de beelden door te sturen naar de Apple TV heel handig. De app kost €2,69 (download) en er is een demo versie van beschikbaar om uit te proberen of het voor jou werkt.

NodeBeat HD

Als je creatief bent, of zoals ik een momentje over hebt. Is NodeBeat een hele leuke app. Zoals de naam al doet vermoeden heeft het met muziek te maken. Als je de app opent zie je een leeg gekleurd vlak waar je vierkantjes en rondjes in kan plaatsen. De figuurtjes met een plusje erin ‘sturen’ geluidssignalen naar de andere vormen, die een bepaalde toon aangeven. Hiermee kan je je eigen beat creëren met allemaal leuke geluidjes.

NodeBeat-HD

Na een tijdje is het echt een verslaving geworden bij mij, je wilt steeds de leukste deuntjes maken en delen. NodeBeat gaat over de digitale toonbank voor €2,69 (download) en er is ook een versie voor de iPhone aanwezig.

StockTouch

Nu een heel andere app. StockTouch gaat over stocks, aandelen, en heeft een mooie manier gevonden om deze te laten zien. Als je de app opent zie je allemaal kleine vierkantjes die in groepen bij elkaar zitten, één groep is bijvoorbeeld ‘Global Technology’. Aan de rechterkant zit onder anderen een schuif om de schaal in te stellen. Hier kan je kiezen uit een dag, week, maand enzovoorts.

stocktouch

Ondernemingen die in dat tijdsbestek winst hebben geboekt qua aandelen staan in het groen en bij verlies in het rood, is het bijna niet veranderd dan is het hokje zwart. Ik vind StockTouch een erg leuke app om overzichtelijk de koersen van grote bedrijven weer te geven. StockTouch is gratis in de App Store (download). Dit was voorheen niet zo dus wie weet kost hij volgende week wel weer geld. Downloaden dus!

Welke apps gebruik jij?

Heb jij nog apps die echt niet mogen ontbreken op een iPad? Ik lees er graag over in de reacties, dan neem ik ze mee voor de volgende keer.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.