Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Drie apps die niet mogen ontbreken op je iPad #2

Geschreven door
Geplaatst op11 juni 2013, 17:51 CategorieApplicaties

De vele beschikbare applicaties maken de iPad natuurlijk het leukst. Daarom brengen we je wekelijks de leukste, meest interessante, beste en meest handige apps die absoluut niet mogen ontbreken op jouw iPad. Na vorige week wat onbekendere apps behandeld te hebben, deze week twee zeer populaire apps en een compleet nieuwe applicatie die vandaag gelanceerd is.

NOS

De NOS applicatie is letterlijk vandaag uitgekomen voor de iPad, hij was er al eerder voor de iPhone. De app opent met de nieuws maar de categorieën Uitzendingen en Sport zijn natuurlijk ook beschikbaar. Bij uitzendingen kan je rechtstreeks Journaal 24 en Politiek 24 bekijken maar ook het laatste journaal, NOS op 3, Studio Sport en het nieuws in 60 seconden. In deze gratis app (download) zijn echter geen weersvoorspelling te vinden. Ook zijn er geen advertenties te zien, maar dat is natuurlijk geen nadeel te noemen.

NOS-iPad-app-2

Uitzending Gemist

De naam zegt het eigenlijk al, via deze app kan je afleveringen terugkijken van de Publieke Omroep: Nederland 1, 2 en 3. De programma’s verschijnen kort na afloop van de uitzending en blijven tien dagen beschikbaar. Handig aan de Uitzending Gemist is ‘Adaptive Streaming’. De app controleert de beschikbare bandbreedte en past automatisch de beeldkwaliteit aan. Ook kan je uitzendingen rechtstreeks streamen naar je Apple TV met behulp van AirPlay of een AV-kabel. Enige jammere is dat je sinds de laatste update een korte reclame te zien kunt krijgen voor de video begint met spelen. Uitzending Gemist is gratis te downloaden voor de iPad.

Uitzending-Gemist-iPad

Skype

Iedereen kent Skype, het wordt al lang veel gebruikt over de hele wereld. Onlangs is Skype door Microsoft overgenomen, ingezet als vervanger voor MSN Messenger en daardoor nog populairder geworden. Chatten gaat dan ook prima via de applicatie en videobellen kan in goede kwaliteit. Via Skype-tegoed kan je bovendien goedkoop naar vaste en mobiele nummer over de hele wereld bellen. Via het programma kan je foto’s versturen zonder je zorgen te maken over datalimieten en grote van het bestand. De gratis app (download) werkt met videobellen vanaf de iPad 2, dit omdat de eerste generatie nog geen camera heeft.

Skype-iPad

Welke apps gebruik jij?

Heb jij nog apps die echt niet mogen ontbreken op een iPad? Ik lees er graag over in de reacties, dan neem ik ze mee voor de volgende keer.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.