Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Drie apps die niet mogen ontbreken op je iPad #4

Geschreven door
Geplaatst op25 juni 2013, 17:10 CategorieApplicaties

De vele beschikbare applicaties maken de iPad natuurlijk het leukst. Daarom brengen we je wekelijks de leukste, meest interessante, beste en meest handige apps die absoluut niet mogen ontbreken op jouw iPad. Deze week een handige shop-app, een spelletje en een muziekstreamingdienst.

IKEA Catalogus

Iedereen is er wel eens geweest, de blauw-gele meubelgigant uit Zweden: IKEA. De eerste catalogus kwam uit in 1951, de eerste voor iOS in 2009. Net als de papieren versie staat de catalogus helemaal vol met woon- en slaapkamers om je te inspireren. Bovendien staat er ook bij hoeveel de producten kosten en de specificaties. In deze catalogus staan ongeveer 350 afbeeldingen waarop 1.000 producten te zien zijn van de in totaal 10.000 producten. Bovendien staan er vele extra’s in de app-versie van de catalogus, zoals video’s en 3D-modellen. In de rechterbovenhoek staat een symbool van een smartphone, als je die pagina scant krijg je toestemming tot extra content. Voor dit alles hoef je geen hele zondag uit te trekken en niet door de mensenmassa’s te wandelen. De app is gratis te downloaden in de App Store.

IKEA-iPad

Dumb Ways to Die

Misschien ken je het YouTube filmpje waar deze app uit voortgekomen is wel. De video heeft meer dan 50 miljoen views en veel positieve reacties opgeleverd. Voor mensen die het niet kennen: Het is een filmpje waar getekende poppetjes op een ‘domme’ manier doodgaan. Echter is dit niet eng maar eerder grappig. Bij het filmpje is nu ook een app gemaakt, waarin je het moet voorkomen dat de poppetjes om het leven komen. Een aantal voorbeelden van de manieren: Rennen omdat je haar in brand staat, kots van je scherm af swipen, iemand die lijm heeft gegeten in balans houden en wespen pletten. Hoewel de animaties niet schokkend zijn is door het doel van de app een minimale leeftijd van 12 jaar wel aan te raden. Ook deze app kan gratis gedownload worden in de App Store.

Spotify

Iedereen luistert muziek, vroeger via platen en bandjes, daarna via CD’s en iTunes op de computer. Nu zijn we bij de volgende stap aangekomen: Streamen. Bij streamen luister je een liedje rechtstreeks vanaf de server van de dienst waar je streamt. Spotify is er daar één van. Voor 9,99 euro per maand heb je onbeperkt en via je mobiele apparaat toegang tot een gigantische database aan muziek. Allemaal meteen af te spelen op je apparaat, mits je een werkende internetverbinding hebt. Tevens kan je tot 3000 nummers offline opslaan. Zo kan je ook luisteren als je even geen internet hebt zoals op vakantie. Spotify is gratis te downloaden in de App Store.

Spotify-iPad

Welke apps gebruik jij?

Heb jij nog apps die echt niet mogen ontbreken op een iPad? Ik lees er graag over in de reacties, dan neem ik ze mee voor de volgende keer.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.