Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Eerste hands-on ervaringen met iOS 7 op de iPad (video)

Geschreven door
Geplaatst op25 juni 2013, 14:43 CategorieApple

Nu de tweede bètaversie van iOS 7 beschikbaar is kan de nieuwe versie van Apple’s mobiele besturingssysteem ook op de iPad en iPad mini geïnstalleerd worden. In eerste instantie kon dat dus nog niet en dus kunnen we jullie vandaag pas een eerste blik op iOS 7 op de iPad bieden. In deze video kijk ik naar het uiterlijk en laat ik nieuwe functies zien. Het is nog echter te vroeg om te gaan klagen over het uiterlijk en/of over zaken die nog niet helemaal lekker werken (bugs). Het is namelijk nog maar een bètaversie van iOS 7.

Eerste ervaringen iOS 7 op de iPad

Zoals je kunt zien in onderstaande video is het iOS 7 besturingssysteem aardig vernieuwd. Er zijn een hoop designkeuzes gemaakt die je als strakker en simpeler kan omschrijven. In het filmpje loop ik via het ontgrendelen van de iPad mini door de meeste nieuwigheden van iOS 7. Je ziet de nieuwe app-icoontjes, het parallax effect van de achtergrond, het vernieuwde notificationcenter, spotlight en natuurlijk het nieuwe controlcenter. Ook loop ik natuurlijk even langs wat apps en dus zie je de nieuwe versie van de Safari browser, Agenda en e-mail. Ook Siri is weer iets anders geworden, en werkt nu fullscreen op de iPad.

In de komende weken zal ik de iPad mini blijven updaten met de nieuwe bètaversies van iOS 7 en artikelen plaatsen waar uitgebreider gekeken wordt naar de nieuwe functies en elementen binnen het besturingssysteem. Niet alle functies in het iOS 7 besturingssysteem zijn echter beschikbaar voor elke iPad en de iPad mini. Lees meer over welke nieuwe functies van iOS 7 wel en niet beschikbaar zijn voor jouw iPad.

Vragen

Natuurlijk kan je onder dit artikel reageren met vragen over iOS 7 en zal ik mijn best doen om die zo duidelijk mogelijk te beantwoorden. Natuurlijk kan je ook verzoeken plaatsen waarin je aangeeft welke nieuwe elementen van iOS 7 jij graag uitgebreid besproken ziet worden.

 • Delen:
Apple iPad Mini
iOS

Reacties

 1. Tidde
  25 juni, 2013 om 18:03

  Dank Sam, mooi review ben benieuwd met de herfst gaan we updaten.

 2. J. Van Breda
  26 juni, 2013 om 5:58

  Kan je al iets zien van de controller ondersteuning?

  • Sam Rijver
   26 juni, 2013 om 9:47

   Ik heb helaas geen controller waar ik het mee kan testen en ben her verder nog niet tegengekomen. Ik zal er eens wat meer naar speuren.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.