Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Eerste hands-on review Samsung Galaxy Tab 3 (10.1)

Geschreven door
Geplaatst op8 juni 2013, 12:42 CategorieAndroid

Samsung heeft deze week twee nieuwe tablets aan de Galaxy Tab 3 serie toegevoegd, waaronder een 10.1-inch model dat gaan onder de naam Galaxy Tab 3 (10.1). Deze week is ook meteen de eerste hands-on review van de tablet gepubliceerd.

Samsung Galaxy Tab 3 (10.1)

De Samsung Galaxy Tab 3 (10.1) is aan de ene kant een weinig bijzondere tablet kijkend naar de specificaties maar aan de andere kant een, voor Samsung, uniek model. De Koreaanse fabrikant heeft er namelijk voor gekozen om de tablet als eerste in de line-up uit te rusten met een Intel Atom Z2560-processor. Verder beschikt het toestel over veel van de specificaties die we ook van eerdere modellen kennen, waaronder een 10.1-inch PLS LCD display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, 1GB aan werkgeheugen, een microSD kaartlezer, twee camera’s en Samsung’s TouchWiz interface over Android 4.2 Jelly Bean.

Hands-on review

De collega’s van PhoneArena hebben deze week de mogelijkheid gekregen om met de tablet te spelen, al moet gezegd worden dat het nog om een pre-productie exemplaar gaat. In onderstaande video vind je de eerste ervaringen met de tablet, maar kort gezegd is men tevreden over de bouwkwaliteit, het gewicht en de dikte van de tablet. Het display is met zijn resolutie en kwaliteit vrij standaard voor vandaag de dag en de knoppen onder het display zijn nogal snel per ongeluk aan te raken. De prestaties zijn door de Intel-processor en de 1GB aan werkgeheugen gemiddeld te noemen, maar het oordeel daarover kunnen we pas echt vellen wanneer de tablet de markt bereikt.

De Samsung Galaxy Tab 3 (10.1) moet vanaf juli in Nederland verschijnen. De prijs van de tablet is nog niet bekend gemaakt. Bekijk ook ons overzicht van alle tablets in de Galaxy Tab 3 serie.

  • Delen:
Samsung Galaxy Tab 3 (10.1)
Android Jelly Bean (4.2)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.