Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Foxconn bevestigt komst Firefox OS tablet

Geschreven door
Geplaatst op3 juni 2013, 17:03 CategorieFirefox OS

Vorige week verschenen er geruchten dat Mozilla samen met fabrikant Foxconn zou werken aan een Firefox OS tablet. Vandaag heeft Foxconn tijdens een persconferentie bevestigd dat deze tablet in ontwikkeling is.

Tijdens een kleinschalig persevenement toonde Foxconn de tablet, welke draait op het door Mozilla ontwikkelde Firefox OS, voor het eerst aan de pers. Helaas wilde het bedrijf nog niks kwijt over de specificaties, prestaties of zelfs de afmetingen van de tablet dus het gaat waarschijnlijk om een zeer vroeg prototype. Foxconn liet wel weten samen met Mozilla tablets en smartphones die draaien op Firefox OS te gaan ontwikkelen en produceren. Volgens Mozilla en Foxconn zou er veel interesse zijn in de software omdat fabrikanten steeds meer moeite hebben met de vingers die Google overal in de pap heeft.

Het Firefox besturingssysteem is met name ontwikkeld voor mobiele apparaten maar kan in de toekomst ook op bijvoorbeeld Smart tv’s verschijnen. Het op Linux gebaseerd besturingssysteem wat voornamelijk gebruik maakt van HTML5 legt de nadruk op gebruiksgemak en web-applicaties moet ook op tablets en smartphones met minimale specificaties optimaal kunnen draaien.

Kijkend naar de afbeelding lijkt de eerste Firefox OS tablet een 8-inch model te zijn maar volgens Pocketnow gaat het om een middenklasse model met een relatief lage resolutie. Al met al blijft het gissen wat we precies kunnen verwachten maar dat we binnenkort naar de winkel kunnen voor een Firefox OS tablet staat vast.

Tot op heden hebben al 19 bedrijven zich aangesloten bij het project, waaronder het Chinese ZTE en Sony. Mogelijk zien we op de lange termijn ook van deze fabrikanten een Firefox OS tablet of smartphone verschijnen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.