Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Geen BlackBerry 10 voor de BlackBerry PlayBook

Geschreven door
Geplaatst op28 juni 2013, 18:03 CategorieNieuws

Slecht nieuws voor de bezitters van een BlackBerry PlayBook. Thorsten Heins, CEO van BlackBerry, heeft vandaag tijdens de bekendmaking van de kwartaalcijfers van het bedrijf namelijk laten weten dat de tablet geen update naar het nieuwe BlackBerry 10 besturingssysteem krijgt.

De BlackBerry PlayBook was één van de eerste 7-inch tablets en is inmiddels al weer twee jaar te koop. De tablet wordt echter momenteel voor spotprijzen verkocht. Maar, dat neemt niet weg dat er mensen zijn die er een kopen met in het achterhoofd de belofte dat BlackBerry vorig jaar menig keer beloofd heeft het nieuwe BlackBerry 10 besturingssysteem ook uit te rollen naar de PlayBook.

Op deze belofte komt de fabrikant vandaag terug. De reden hiervoor is dat het bedrijf naar eigen zeggen diverse tests heeft uitgevoerd om BB10 op de PlayBook te zetten maar dat de prestaties niet om over naar huis te schrijven waren. Daarbij wil BlackBerry zich weer gaan focussen op de kernproducten en tablets maken daar geen onderdeel meer van uit. Het uitstapje naar tablets heeft immers niet opgeleverd wat men verwachtte. Zo gingen er het afgelopen kwartaal 100.000 PlayBook tablets over de toonbank, ondanks de lage prijzen.

Met deze uitspraken lijkt de kans ook klein dat BlackBerry op korte termijn met een nieuwe tablet komt. En, al zou het bedrijf een nieuw model lanceren dan zullen potentiële klanten deze keer wel twee keer nadenken voordat ze er een aanschaffen.

Via: Crackberry

  • Delen:
BlackBerry PlayBook
PlayBook OS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.