Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Gigabyte en MSI tonen Windows 8 tablets met AMD Temash-processor

Geschreven door
Geplaatst op5 juni 2013, 13:01 CategorieHardware

De afgelopen dagen zijn er tijdens Computex 2013 een hoop nieuwe tablets, hybride laptops en convertibles gelanceerd. De meeste modellen beschikken over een Intel-processor maar er zijn ook tablets met een nieuwe AMD Temash-processor gelanceerd. Onder meer Gigabyte en MSI toonden hybride modellen met de nieuwe chip.

AMD Temash-chip

Chipfabrikant AMD heeft de nieuwe Temash-processor al een aantal keer getoond in de afgelopen maanden maar lanceerde de chip afgelopen week pas officieel. De Temash-chip, ook wel AMD Mobility Elite genoemd, is een op 28nm geproduceerde SoC met twee of vier Jaguar-cores. Volgens AMD biedt de chip vijfmaal betere prestaties dan de concurrerende Atom-chip van Intel.

Gigabyte S10A

Gigabyte heeft tijdens Computex 2013 de S10A tablet getoond. Dit model wordt aangestuurd door een dualcore AMD A4-1200 Temash-processor met een kloksnelheid van 1GHz, AMD Radeon HD 8180 graphics en een TDP van 3.9 Watt. Verder is de tablet voorzien van Windows 8 software, een 10.1-inch display met een resolutie van 1.366 bij 768 pixels, een 500GB harddisk, een batterijduur van 14 uur, volwaardige USB- en HDMI-poorten, en een gratis versie van Microsoft Office 2013. De tablet kan uitgerust worden met een optionele keyboard cover.

MSI W20 3M

Ook MSI toonde een tablet met Temash-processor, genaamd de MSI W20 3M. Dit model is uitgerust met een 11.6-inch IPS LCD display met een resolutie van 1.366 bij 768 pixels, 2GB aan werkgeheugen, 128GB aan SSD opslaggeheugen, Bluetooth 4.0 en optioneel 3G/4G. De tablet heeft een gewicht van 750 gram en een profiel van 10 millimeter.

Over de prijs en beschikbaarheid van deze modellen is nog niks bekend maar de verwachting is dat tablets met een Temash-processor voor ongeveer 300 euro in de winkels komen te liggen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.