Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Gmail update voor iOS en Android met nieuwe inbox

Geschreven door
Geplaatst op5 juni 2013, 9:49 CategorieApplicaties

Vorige week werd het al door Google aangekondigd en nu is de laatste update van Gmail met de nieuwe lay-out iOS beschikbaar voor iOS. Ook voor Android is Google bezig met de uitrol van de laatste Gmail update met onder andere een nieuwe inbox en label notificaties.

Meer controle over de Gmail inbox

In de laatste update van Gmail is de inbox ingedeeld in tabs en categorieën. Volgens Google krijgt de gebruiker hiermee meer controle over zijn inbox door slim gebruik te maken van categorieën. Deze categorieën zijn standaard aangemaakt in Gmail:

 • Primary;
 • Social;
 • Promotions;
 • Updates.

gmail-android-update

Geen fan van deze nieuwe inbox? Dan kun je deze eenvoudig uitschakelen. Deze nieuwe inbox is overigens al eerder vorige week doorgevoerd in de desktop versie van Gmail.

Zelf notificaties instellen

Naast de nieuwe inbox is het nu ook mogelijk om zelf de notificaties in te stellen. Zo kun je instellen dat je een notificatie krijgt van bepaalde accounts, categorieën of labels. Jij bepaalt wat je belangrijk vindt en waar je van op de hoogte wilt blijven. Een voorwaarde om deze notificaties te kunnen gebruiken is dat je de nieuwe inbox ingeschakeld hebt. Deze functionaliteit werkt niet zonder de nieuwe inbox.

Al beschikbaar?

Het is bevestigd dat de uitrol van zowel de iOS (iPhone en iPad) en Android in volle gang is. Maar op dit moment is de nieuwe Android app nog niet voor iedereen beschikbaar. Ik kon de nieuwe Gmail voor Android vanmorgen bijvoorbeeld nog niet downloaden. Hoor jij wel bij de gelukkigen? Dan is de app te downloaden in de Play Store en wanneer je een iPad of iPhone hebt kun je terecht in de App Store.

 • Delen:

Reacties

 1. Fabian Spierings
  10 november, 2014 om 16:16

  Helaas is de app nog niet geoptimaliseerd voor de iPad.
  Ik krijg dus een hele vreemde resolutie en kan hem niet in landschap modus draaien.
  Dit vind ik behoorlijk falen voor een bedrijf als Google, zo moeilijk kan het toch niet zijn om de resolutie aan te passen voor de iPad.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.