Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Android 4.2 Keyboard nu te downloaden in de Play Store

Geschreven door
Geplaatst op6 juni 2013, 9:24 CategorieAndroid

Met de introductie van Android 4.2 Jelly Bean bracht Google een verbeterde versie van het standaard keyboard naar Android. Deze nieuwe versie was tot vandaag alleen beschikbaar voor apparaten met Android 4.2 Jelly Bean maar kan nu ook als applicatie op tablets met Android 4.0 Ice Cream Sandwich of hoger gedownload worden.

Het Google Keyboard dat met Android 4.2 gelanceerd werd is op een aantal punten verbeterd. Zo is de autocorrectie verbeterd, moeten de suggesties voor spelling nauwkeuriger zijn en kun je met Gesture typing over toetsen vegen om teksten in te voeren. Ook heeft Google een uitgebreide instellingenpagina aan de app toegevoegd waardoor je het toetsenbord naar eigen smaak kunt afstellen.

Het loskoppelen van het keyboard van het besturingssysteem is een volgende stap in de strategie van Google om zonder grote OS-update toch voor verbeteringen binnen Android door te kunnen voeren. Apps als Gmail, Google Agenda en Hangouts worden om deze reden ook via de Play Store aangeboden en kunnen regelmatig updates ontvangen zonder dat gebruikers hiervoor afhankelijk zijn van een update voor Android.

De Google Keyboard app kan gratis gedownload worden in de Google Play Store. Het kan overigens zo zijn dat je tablet als ‘niet compatibel’ aangegeven wordt. Dan kun je het apk-bestand hier downloaden.

 • Delen:

Reacties

 1. Angela
  25 oktober, 2013 om 0:33

  Hoe weet ik of het apk bestand veilig is? Mijn telefoon blokkeert het vooralsnog namelijk.

  • Martijn Chel
   25 oktober, 2013 om 0:49

   Dat weet je nooit 100% zeker als je dingen buiten de play store installeert, maar deze bron is wel betrouwbaar.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.