Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Gratis Office 2013 voor Windows 8 tablets kleiner dan 10-inch

Geschreven door
Geplaatst op5 juni 2013, 10:08 CategorieBesturingssystemen

Afgelopen maandag presenteerde Acer de eerste kleine Windows 8 tablet in de vorm van de Acer Iconia W3. Opvallend detail was dat deze tablet met een gratis versie van Office 2013 geleverd wordt. Microsoft heeft tijdens Computex 2013 meer details vrijgegeven over deze regeling.

Gratis Office 2013 voor Windows 8 tablets

Tot nu toe worden Windows 8 tablets, laptops en andere apparaten zonder Microsoft Office 2013 geleverd. Dit softwarepakket kan alleen los aangeschaft worden. Wel worden Windows RT tablets met een aangepaste versie van Office (Office 2013 RT) geleverd. Microsoft heeft vandaag laten weten dat deze regeling ietwat aangepast wordt, in ieder geval voor kleine tablets. Vanaf nu worden tablets met een formaat van 10-inch of kleiner uitgerust met een gratis versie van Office 2013 (Home & Student Edition). Hiermee krijgen gebruikers toegang tot Word, Excel, PowerPoint en OneNote. Op dit moment is alleen de Acer Iconia W3 klein genoeg om een gratis versie van Office vooraf geïnstalleerd te krijgen.

Outlook voor Windows RT

Ook op het gebied van Windows RT had Microsoft wat nieuws te melden. Vanaf de Windows 8.1-update, welke voor het einde van dit jaar nog gratis beschikbaar gesteld wordt, krijgen Windows RT-gebruikers toegang tot de desktopversie van de e-mail client Outlook. Het ontbreken van dit programma, terwijl er wel toegang is tot de andere Office 2013 RT programma’s, was de afgelopen maanden onderdeel van de kritiek op het besturingssysteem. Gebruikers moeten het nu nog doen met de standaard Mail applicatie die met Windows RT geleverd wordt.

Windows 8.1

Het lijkt erop dat Windows en Windows RT (lees alles over de verschillen) steeds dichter bij elkaar komen te liggen. Microsoft heeft aangegeven nog steeds in Windows RT te geloven maar met deze strategiewijzigingen lijkt de softwaregigant juist minder redenen over te laten om voor de RT-versie te kiezen. Laten we in ieder geval hopen dat deze wijzigingen niet voor nog meer verwarring bij consumenten zorgen. Microsoft stelt deze maand een testversie van Windows 8.1 beschikbaar maar heeft vorige week al een overzicht van alle verbeteringen en vernieuwingen gepresenteerd.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.