Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

HP kondigt Slate 21 all-in-one Android tablet met Tegra 4-chip aan

Geschreven door
Geplaatst op24 juni 2013, 12:48 CategorieAndroid

Eind mei presenteerde HP een 20-inch all-in-one tablet met Windows 8 in de vorm van de HP Envy Rove 20. Vandaag wordt ook de Slate 21 all-in-one met Android aan het assortiment toegevoegd. Deze ‘tablet’ beschikt over een 21.5-inch display en draait op Android 4.2 Jelly Bean.

HP Slate 21

De Slate 21 is volgens HP de ideale tablet voor de hele familie en de productieve gebruiker. Hoewel we dit apparaat door het grote formaat nauwelijks meer een tablet mogen noemen kan het geheel wel als tablet gebruikt worden. Het 21.5-inch touchscreen met Android 4.2 Jelly Bean software geeft je dezelfde mogelijkheden als een normaal formaat tablet. Ook kan het apparaat middels de ingebouwde kickstand in een hoek gezet worden om zo een desktop te vormen of de tablet comfortabel te kunnen gebruiken. Deze kickstand is ook afneembaar waardoor je het apparaat bijvoorbeeld aan de muur kunt bevestigen. De meegeleverde Splashtop2 HD software maakt het mogelijk om op afstand een Windows-desktop te bedienen.

HP-Slate-21-2

Verder is de Slate 21 voorzien van een nieuwe quadcore Tegra 4-processor, een IPS LCD display met een resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels en een active digitizer voor het tekenen en schrijven middels een stylus. Ook beschikt de Slate 21 over drie usb 2.0-aansluitingsmogelijkheden waardoor je onder meer een muis en een keyboard aan kunt sluiten, een ethernetpoort, een volwaardige SD-kaartlezer waarmee het geheugen van 8GB uitgebreid kan worden, een 720p webcam aan de voorzijde, en DTS Digital Theater Sound voor een optimale audioweergave.

Prijs en beschikbaarheid

De HP Slate 21 moet vanaf september ook in de Nederlandse winkels liggen en krijgt waarschijnlijk een adviesprijs vanaf 379 euro.

HP Android tablets

HP breidt hiermee het assortiment Android tablets wederom uit. Eerder dit jaar lanceerde de Amerikaanse fabrikant de 7-inch HP Slate 7 en binnenkort moet ook de 10.1-inch SlateBook x2 in Nederland verschijnen.

Via: Engadget

 • Delen:

Reacties

 1. Tom O’Neill
  24 juni, 2013 om 18:11

  Als tablet: Nee, dat is echt gewoon te groot.

  Wel leuk als all-in-one computer met een mogelijkheid tot het makkelijk verplaatsen ervan.
  Er zou wel echt minstens Linux op moeten staan. Android is niet goed genoeg om als volwaardig computerbesturingssysteem gebruikt te worden. Sowieso werken de muis en toetsenbord integratie nog niet zoals het zou moeten zijn.

  Maar als we het prijskaartje zien is het een prima prijs en daardoor maakt het zeker kans en heeft het zeker potentie.

 2. René
  25 juni, 2013 om 12:32

  Klopt die prijs echt? Dat zou wel erg goedkoop zijn voor een 21 inch tabler/AIO?

 3. ans poort
  07 november, 2013 om 23:41

  kan word geinstaleerd worden op deze HP slate 21?

  • Martijn Chel
   07 november, 2013 om 23:48

   Nee want die draait op Android. Wel zijn er verschillende apps van derden met vergelijkbaar functionaliteit.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.