Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

HP lanceert later dit jaar passief gekoelde tablet met Haswell-chip

Geschreven door
Geplaatst op7 juni 2013, 10:20 CategorieHardware

Intel lanceerde begin deze week de vierde generatie Core Haswell-processors die onder meer voor een langere batterijduur en krachtigere prestaties moeten zorgen. HP is mogelijk één van de eerste fabrikanten die een passief gekoelde tablet met Haswell-processor op de markt brengt.

De vierde generatie Intel Core-processors, beter bekend als Haswell, komen in verschillende series. De Y-serie Haswell-processors is ontwikkeld voor minimale koeling en dus ook de mogelijkheid voor dunnere tablets en hybriden met een profiel van maar 10 millimeter. Hoewel de verwachting was dat de eerste tablets met passieve koeling pas bij de volgende generatie Intel-processors zouden verschijnen heeft HP tegenover Engadget aangegeven dat het bedrijf werkt aan een Haswell-tablet waar geen actieve koeling voor nodig is.

Hoewel de tablet kort getoond werd tijdens één van de presentaties van Microsoft is er nog niks bekend over de exacte specificaties. Het gaat mogelijk om een stand-alone tablet of een hybride variant met keyboard dock. De Amerikaanse fabrikant zou het ontwerp gebaseerd hebben op een ‘fanless’ tablet van Intel. Door het ontbreken van de actieve koeling kan de tablet dunner dan huidige Intel Corei-tablets geproduceerd worden en wordt er ook energie bespaard waardoor de batterijduur verlengd wordt.

HP geeft aan dat de tablet later dit jaar tijdens een ander evenement officieel gelanceerd zal worden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.