Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Intel: Tablets met Bay Trail-chip vanaf minder dan 200 dollar

Geschreven door
Geplaatst op6 juni 2013, 9:59 CategorieHardware

Intel introduceerde afgelopen april de nieuwste generatie Atom-processors welke gaan onder de naam Bay Trail. Deze chips moeten de concurrentie met ARM-processors aangaan door een langere batterijduur en tweemaal betere prestaties dan de huidige Atom-chips. Tijdens Computex 2013 liet de chipfabrikant weten te verwachten dat Android tablets met Bay Trail-chip mogelijk voor minder dan 199 dollar in de winkel komen te liggen.

De Bay Trail-chip zal worden gebruikt in onder meer nieuwe Android tablets met een formaat van 7 tot 10.1-inch. Het is echter nog niet duidelijk welke fabrikanten exact met de processor aan de slag gaan. Tijdens Computex 2013 werden wel nieuwe tablets met Intel-soc aangekondigd maar dit betreft de huidige generatie Atom-processors. Zo kondigde Samsung de nieuwe 10.1-inch Galaxy Tab 3 (10.1) met Atom-chip aan.

De nog aan te kondigen modellen kunnen volgens Intel voor minder dan 199 dollar in de markt gezet worden, al zal de prijs voor tablets met Windows 8 net iets hoger liggen. Eerder deze week gaf Intel al aan te verwachten dat hybride tablets en laptops met de Bay Trail-processor voor een gemiddelde prijs van 399 dollar in de winkels zullen liggen. Dit gaat met name om hybride modellen met Windows 8 software.

Via: PCWorld

  • Delen:

Reacties

  1. anl
    06 juni, 2013 om 10:16

    zal mij benieuwen…zeker hoe de prestraties zijn van zowel Android als Windows tablets met deze nieuwe Atommetjes….een snelle benchmark zou fijn zijn…dit zegt natuurlijk niet zoveel, behalve dat de genoemde prijzen wel interessant zijn ALS de performance ook iets is om blij van te worden…anders kan je het net zo goed niet eena fabriceren….geen hond die het koopt.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.