Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Intel wil uitrol chips voor tablets en smartphones versnellen

Geschreven door
Geplaatst op29 juni 2013, 12:25 CategorieHardware

Intel begint langzaam aan voet aan de grond te krijgen in de tabletmarkt en smartphonemarkt. Zo heeft bijvoorbeeld Samsung gekozen voor een Intel Atom-processor in de nieuwe Galaxy Tab 3 (10.1) en rust ASUS de nieuwe MeMO Pad FHD 10 uit met een Atom-soc. Toch moet ’s werelds grootste chipfabrikant genoegen nemen met en relatief klein marktaandeel maar de nieuwe CEO van het bedrijf, Brian Krzanich, wil daar verandering in brengen.

Tegenover Reuters laat Krzanich weten de focus van het bedrijf te verleggen naar de snelle ontwikkeling van processors voor mobiele apparaten als tablets en smartphones. De reden hiervoor is dat consumenten steeds minder vaak voor een pc kiezen en de concurrentie, waaronder Nvidia en Qualcomm, sneller en vaker nieuwe mobiele chips lanceren. Intel brengt momenteel één of twee keer per jaar een nieuwe mobiele chip op de markt maar als het aan Krzanich komt daar de komende jaren verandering in.

De ontwikkeling van de Intel Atom-processor, de chip die krachtige prestaties moet combineren met een lange batterijduur en passieve koeling, moet daarom sneller gaan. Onlangs kondigde Intel de nieuwste generatie Atom-processors aan die gaan onder de naam Bay Trail. Deze chips moeten zorgen voor verdubbelde prestaties ten opzichte van de huidige chips, zonder aan batterijduur in te leveren. Ook moet de nieuwe chip zorgen voor goedkopere tablets. Zo verwacht het bedrijf dat Bay Trail tablets voor een prijs van minder dan 200 dollar in de markt gezet worden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.