Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Inventec toont eerste 7-inch tablets voor Windows 8.1

Geschreven door
Geplaatst op6 juni 2013, 12:18 CategorieHardware

Tijdens Computex 2013 hebben we weer een groot aantal nieuwe tablets voorbij zien komen, waaronder ook de eerste kleine Windows 8 tablet van Acer. Dit model, de Acer Iconia W3, heeft een formaat van 8.1-inch en moet binnenkort op de markt verschijnen. Er waren echter ook nog kleinere Windows 8 tablets aanwezig. Inventec toonde 7-inch modellen die ontwikkeld zijn voor Windows 8.1.

De Inventec “Lyon” is een referentietablet die als basis zal dienen voor modellen die onder een andere naam uitgebracht zullen worden. De tablet heeft een formaat van 7-inch en is daarmee de tot op heden kleinste Windows 8 tablet die we gezien hebben. De tablet beschikt over een quadcore Intel Atom Bay Trail processor met een kloksnelheid van 1.66GHz. Deze processor moet volgens Intel voor een langere batterijduur en tweemaal krachtigere prestaties dan de huidige Atom-chips zorgen.

Verder beschikt de Inventec “Lyon” over een 7-inch IPS LCD display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, 2GB aan werkgeheugen, 64GB of 128GB aan opslaggeheugen, een microSD kaartlezer en een 2400 mAh batterij. De tablet heeft een aluminium behuizing, is 11 millimeter dik en weegt 470 gram.

Inventec verwacht dat de eerste tablets die op dit design gebaseerd zijn komend najaar op de markt verschijnen, na de introductie van Windows 8.1. Meer informatie over deze grote update voor het Windows besturingssysteem vind je in de Windows 8.1 preview.

Via: MobileGeeks

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.