Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

iOS 7 krijgt ondersteuning voor gamecontrollers

Geschreven door
Geplaatst op12 juni 2013, 10:17 CategorieApple

Begin deze week onthulde Apple het nieuwe iOS 7 besturingssysteem voor de iPhone, iPod en iPad. De meeste nieuwe features hebben we reeds besproken maar lang niet alles is tijdens de presentatie door Apple vermeld. Zo is vandaag ontdekt dat iOS 7 standaard ondersteuning voor gamecontrollers krijgt.

Tijdens de Keynote-presentatie toonde Apple een slide waarop ‘MFi game controllers’ als nieuwe feature aangegeven stond. Volgens de website Touch Arcade houdt dit in dat fabrikanten van game-accessoires niet meer afhankelijk zijn van ontwikkelaars van applicaties. Apple komt namelijk met een standaard licentie die deze fabrikanten af kunnen nemen voor onder andere gamecontrollers.

iPad-gamecontroller

Op de ontwikkelaarswebsite van Apple zijn ook twee afbeeldingen gevonden waarop te zien is hoe Apple de gamecontrollers voor zich ziet. Eén van deze controllers lijkt een soort hoesje met fysieke knoppen te zijn waarin de iPhone geschoven kan worden om het geheel als portable gameconsole te gebruiken. De andere controller is een losse gamepad met fysieke knoppen die op een iPhone of iPad aangesloten kan worden, met kabel of middels Bluetooth. Wel stelt Apple de eis dat games altijd nog via het touchscreen bestuurd moeten kunnen worden.

Met deze ontwikkeling moet het ook mogelijk worden een Apple TV als volwaardige gameconsole in te zetten. Het is sinds iOS 5 al mogelijk om games te spiegelen richting de Apple TV box middels AirPlay maar vanaf iOS 7 kun je dus ook een controller op je iPhone of iPad aansluiten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.