Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘iPad mini met nieuwe processor verschijnt dit jaar nog’

Geschreven door
Geplaatst op19 juni 2013, 11:47 CategorieApple

Begin mei gingen er al geruchten over de komst van twee nieuwe iPad mini’s, waarvan één model met een retinadisplay uitgerust zou worden. De analisten van NPD DisplaySearch zeggen deze geruchten nu te kunnen bevestigen en geven wat meer informatie over de nieuwe iPad mini’s.

Twee nieuwe iPad mini’s

Volgens analist Richard Shim van onderzoeksbureau NPD Displaysearch komt Apple dit jaar nog met een nieuwe iPad mini maar dit model zal niet uitgerust zijn met een retinadisplay. Apple komt volgens de analist eerst met een dunnere iPad mini die beschikt over de A6-processor die reeds in de iPhone 5 gebruikt wordt. De resolutie zou hetzelfde zijn als het huidige model; 1.024 bij 768 pixels. Vanzelfsprekend draait de nieuwe iPad mini wel op het onlangs aangekondigde iOS 7.

De iPad mini met retinadisplay kunnen we volgens Shim pas in 2014 verwachten. Dit model krijgt dezelfde resolutie als de derde en vierde generatie iPad; 2.048 bij 1.536 pixels. Ook dit model draait op iOS 7 maar welke processor er gebruikt wordt is onduidelijk.

iPad 5 met design iPad mini

Natuurlijk kan ook een vijfde generatie 9.7-inch iPad niet ontbreken. Dit model zou in het derde kwartaal van dit jaar in productie gaan en beschikken over dezelfde retina resolutie als de voorgaande twee generaties. Wel zou Apple de tablet voorzien van een nieuwe A7-processor, het iOS 7 besturingssysteem en een design dat overeenkomt met het design van de iPad mini. De iPad 5 moet eind dit jaar of begin volgend jaar in de winkels liggen.

  • Delen:
Apple iPad Mini
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.