Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

KLM rust vliegend personeel uit met 5.000 iPads

Geschreven door
Geplaatst op25 juni 2013, 16:48 CategorieiPad

Nadat eerder al een aantal Amerikaanse vliegtuigmaatschappijen besloten het personeel in vliegtuigen uit te rusten met een iPad volgt nu ook KLM. De vliegtuigmaatschappij deelt ongeveer 5.000 iPads uit aan vliegend personeel, waaronder piloten en pursers. De iPad moet volgens KLM zorgen voor een besparing in kosten en een verbetering van de dienstverlening.

KLM kiest voor de iPad

In 2011 voerde KLM al een aantal tests uit waarbij personeel uitgerust werd met een iPad. Deze werden voortijdig gestopt door tegenvallende omzetcijfers maar toonden wel aan dat er met de invoering van de tablet winst te behalen viel. Ook afgelopen jaar draaide KLM nog verlies maar toch wil men het iPad-project doordrukken.

Niet alleen moet de iPad papier aan boord vervangen waardoor brandstof bespaard wordt, ook zal volgens KLM de dienstverlening verbeteren. Met een tablet in de hand kan het personeel volgens de vliegtuigmaatschappij namelijk beter inspelen op de wensen van passagiers. Zo kunnen vertragingen en gegevens voor het overstappen sneller en beter gecommuniceerd worden en heeft het personeel snel toegang tot alle beschikbare informatie.

Vliegend personeel van KLM kan binnenkort een iPad voor tijdens vluchten verwachten. In het najaar moeten alle personeelsleden voorzien zijn.

Andere vliegtuigmaatschappijen

Eerder maakte American Airlines bekend de papieren handleidingen in de cockpit van vliegtuigen te vervangen voor een iPad, besloot Qantas de iPad als entertainmentsysteem in vliegtuigen in te zetten en gaf het Italiaanse Alitalia de voorkeur aan de Motorola Xoom 2 als entertainmentsysteem voor passagiers.

 • Delen:

Reacties

 1. JOHN
  03 december, 2013 om 12:24

  Vraag: kan het tablet gebruikend personeel van KLM ALTIJD en OVERAL op internet?

 2. JOHN
  03 december, 2013 om 12:26

  Voor een tientje per dag kan een tablet overal ter wereld op internet. Dat is wel handig voor piloten?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.