Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Kobo Arc 10 HD tablet met Tegra 4-processor gespot

Geschreven door
Geplaatst op29 juni 2013, 17:14 CategorieAndroid

Kobo staat vooral bekend om de e-readers, waaronder de Kobo Aura HD die we onlangs getest hebben, maar het bedrijf heeft ook Android tablets in het assortiment. Zo waren we begin dit jaar erg onder de indruk van de hierboven afgebeelde 7-inch Kobo Arc. Binnenkort wordt er mogelijk een nieuwe tablet aan het assortiment toegevoegd in de vorm van de Kobo Arc 10 HD.

Kobo Arc 10 HD met hoge resolutie display

In benchmarkresultaten is de nieuwe Kobo Arc HD 10 gespot. Dit model zou, volgens de informatie in de benchmarks, draaien op Android 4.2.2 Jelly Bean. Dit is op het moment van schrijven de meest recente versie van Android. Dat is echter niet het enige interessante want de tablet zou worden uitgerust met een 10-inch display dat voorzien is van een resolutie van 2.560 bij 1.600 pixels. Onder meer de onlangs aangekondigde Toshiba Excite Pro en ASUS Transformer Pad Infinity beschikken over dezelfde hoge resolutie.

benchmarks-Kobo-Arc-HD-10

Quadcore Tegra 4-chip

Net als deze twee nieuwe tablets zou de Kobo Arc 10 HD, kijkend naar de 1.810MHz kloksnelheid, uitgerust zijn met Nvidia’s nieuwe quadcore Tegra 4-processor. Deze chip is volgens Nvidia 45 procent energiezuiniger dan de Tegra 3-processor en beschikt over een nieuwe gpu met 72 kernen. Wat betreft de overige specificaties blijft het gissen maar waarschijnlijk zien we ook 2GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslaggeheugen en natuurlijk Kobo’s eigen skin terug op de tablet.

Wanneer de Kobo Arc 10 HD officieel gelanceerd wordt en voor welke bedrag de tablet in de winkel komt te liggen is nog niet bekend.

 • Delen:

Reacties

 1. Jan Bos
  01 juli, 2013 om 14:49

  een resolutie van 2.560 bij 1.600 pixels

  Sinds wanneer is dat gelijk aan 2560×1504 ?

  Of is het een typfoutje ? ;-)

  • Martijn Chel
   01 juli, 2013 om 14:54

   Het is in benchmarks altijd wat minder door het gebruik van de ‘taakbalk’ binnen Android. Die pixels moet je er dus nog bijtellen.

 2. Jan Bos
  01 juli, 2013 om 15:05

  Okee, dankjewel voor je antwoord.

  Tot mijn teleurstelling blijkt mijn huidige tablet geen krasbestendig glas te bezitten. Weet iemand of dat voor deze tablet wel geld ?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.