Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Lenovo toont 8-inch en 10-inch Miix Windows 8 tablets

Geschreven door
Geplaatst op7 juni 2013, 9:37 CategorieHardware

Acer was afgelopen maandag de eerste fabrikant die met de Iconia W3 een kleine Windows 8 tablet onthulde, maar er zijn meer fabrikanten waarvan we op korte termijn kleinere modellen met Windows 8 kunnen verwachten. Zo toonde Microsoft deze week tijdens een eigen evenement een 8-inch tablet van Lenovo welke gaat onder de naam Miix 8.

Lenovo Miix 8

Microsoft heeft tijdens Computex 2013 diverse presentaties gegeven en tijdens één van deze presentatie toonde de softwaregigant kort een tablet van Lenovo. Volgens Microsoft marketing manager Leigha Anderson heeft de Lenovo Miix 8 een formaat van 8-inch, 3G-connectiviteit en kan de tablet uitgerust worden met diverse accessoires als een folio en een pen. Over de overige specificaties en features wilde Microsoft echter nog niks kwijt.

Lenovo Miix 10

Toch kunnen we wel een idee schetsen wat we kunnen verwachten want op de beursvloer toonde Lenovo zelf een demonstratie unit van de Lenovo Miix 10. Dit model beschikt over een 10-inch display met een resolutie van 1.366 bij 768 pixels, een Intel Atom Z2760 Clover Trail processor, 2GB aan werkgeheugen, een 64GB SSD en natuurlijk Windows 8 software. Aan de voorzijde van de tablet bevindt zich nog een 1.3 megapixel camera en de tablet kan net als het kleinere model uitgerust worden met een folio en een fysiek keyboard.

Wanneer de nieuwe Miix tablets van Lenovo op de markt verschijnen is nog niet bekend. Het 10-inch model zou een prijs krijgen die tussen de 500 en 600 dollar ligt.

Via: Win8China en MobileGeeks

  • Delen:
Lenovo Miix 10
Windows 8

Reacties

  1. Tuur
    07 juni, 2013 om 13:16

    Wat is het verschil van die 10″ tablet met de huidige ThinkpadTablet2?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.