Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Lenovo toont promotievideo Miix 10 Windows 8 tablet

Geschreven door
Geplaatst op18 juni 2013, 11:19 CategorieHardware

Tijdens Computex 2013 toonde Lenovo een aantal nieuwe tablets, waaronder twee modellen met Windows 8. Over de 8-inch Miix 8 is nog weinig bekend, maar de 10.1-inch Lenovo Miix 10 verschijnt binnenkort op de markt. Om deze reden heeft Lenovo deze week een promotievideo van de tablet online gezet.

Lenovo omschrijft de Miix 10 als een convertible tablet, maar het apparaat is in principe een tablet waar een keyboard cover bij aangeschaft kan worden. Deze cover zorgt er vervolgens voor dat je het geheel als een laptop kunt gebruiken middels een volledig QWERTY keyboard.

De tablet beschikt over een 10.1-inch IPS lcd display met een resolutie van 1.366 bij 768 pixels en draait op een Intel Clover Trail-processor, vergezeld door 2GB aan werkgeheugen. Het opslaggeheugen bedraagt 64GB maar kan uitgebreid worden middels een microSD kaart die in achter een klepje aan de zijde verborgen kan worden. Achter dit klepje is ook ruimte voor een SIM-kaart waardoor mobiel internet tot de mogelijkheden behoort.

Aan de voorzijde van de tablet bevindt zich nog een 1.3 megapixel camera voor videogesprekken en voor het koppelen van de tablet met een display kan gebruik gemaakt worden van een miniHDMI-poort. De Lenovo Miix 10 is voorzien van een aluminium behuizing met stereo speakers en moet 10 uur meegaan op een volle batterij. De tablet is in China reeds te koop en zal binnenkort ook in Europa verschijnen. De adviesprijs ligt waarschijnlijk op 499 euro.

Via: Notebookitalia

 • Delen:
Lenovo Miix 10
Windows 8

Reacties

 1. anl
  18 juni, 2013 om 11:43

  leuke prijs voor een 10inch WIN8 Tablet zeg !!
  Was eerlijk gezegd een Android mannetje, maar ik zou daarnaast best deze wel willen bijkopen….leuk ding, leuke prijs.

 2. wout :D
  18 juni, 2013 om 23:14

  Heeft het de kracht van een atom processor of eerder van een i3? Leuk ding!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.