Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Man of Steel komt met speciale DTS Headphone:X soundtrack

Geschreven door
Geplaatst op26 juni 2013, 11:19 CategorieApplicaties

Afgelopen februari kregen we tijdens het Mobile World Congress in Barcelona een uitgebreide demonstratie van de nieuwe DTS Headphone:X techniek. Hiermee kan een overtuigend surround geluid via elke willekeurige koptelefoon weergegeven worden. We waren daar zo van onder de indruk dat we niet konden wachten op de eerste DTS Headphone:X release.

Deze week is de eerste release aangekondigd in de vorm van de soundtrack van de film Man of Steel. Deze soundtrack is geproduceerd door Hans Zimmer en kan middels een app en een speciale CD-uitvoering in de DTS Headphone:X codec beluisterd worden. Wanneer je alleen de app downloadt krijg je één track van de soundtrack gratis en wanneer je de cd koopt kun je alle tracks in DTS Headphone:X uitvoering gratis downloaden.

Met DTS Headphone:X is het mogelijk om een surround sound geluid via een aangesloten hoofdtelefoon te krijgen, exact zoals je dat via vijf of meer speakers in een home cinema systeem krijgt. Tijdens de demonstratie afgelopen februari moesten we een aantal keer de hoofdtelefoon afzetten om te geloven dat er niet daadwerkelijk speakers achter ons stonden.

Superman fans kunnen de Z+ music app gratis downloaden voor de iPad, iPod en iPhone en het nieuwe audioformaat zelf uitproberen. Zelfs de demo-modus waarin de kanalen getest worden is al indrukwekkend. Lees vooral ook even onze ervaringen met het audioformaat tijdens MWC 2013.

Via: Homecinema Magazine

 • Delen:

Reacties

 1. sjeun
  26 juni, 2013 om 18:24

  zou deze ook geschikt zijn voor een playstation? of juist alleen voor
  muziek

  • Martijn Chel
   26 juni, 2013 om 19:36

   Hoe bedoel je precies?
   Het is een audiocodec die door software ondersteund moet worden. Dus als er een Headphone:x app (oid) voor de PlayStation komt zou dat kunnen. Vervolgens kan de codec voor zowel muziek als films en games gebruikt worden, mits de ontwikkelaar het verwerkt in de soundtrack.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.