Man of Steel komt met speciale DTS Headphone:X soundtrack

26 juni 2013 1 Minuut 2 Reacties
DTS-headphone

Afgelopen februari kregen we tijdens het Mobile World Congress in Barcelona een uitgebreide demonstratie van de nieuwe DTS Headphone:X techniek. Hiermee kan een overtuigend surround geluid via elke willekeurige koptelefoon weergegeven worden. We waren daar zo van onder de indruk dat we niet konden wachten op de eerste DTS Headphone:X release.

Deze week is de eerste release aangekondigd in de vorm van de soundtrack van de film Man of Steel. Deze soundtrack is geproduceerd door Hans Zimmer en kan middels een app en een speciale CD-uitvoering in de DTS Headphone:X codec beluisterd worden. Wanneer je alleen de app downloadt krijg je één track van de soundtrack gratis en wanneer je de cd koopt kun je alle tracks in DTS Headphone:X uitvoering gratis downloaden.

Met DTS Headphone:X is het mogelijk om een surround sound geluid via een aangesloten hoofdtelefoon te krijgen, exact zoals je dat via vijf of meer speakers in een home cinema systeem krijgt. Tijdens de demonstratie afgelopen februari moesten we een aantal keer de hoofdtelefoon afzetten om te geloven dat er niet daadwerkelijk speakers achter ons stonden.

Superman fans kunnen de Z+ music app gratis downloaden voor de iPad, iPod en iPhone en het nieuwe audioformaat zelf uitproberen. Zelfs de demo-modus waarin de kanalen getest worden is al indrukwekkend. Lees vooral ook even onze ervaringen met het audioformaat tijdens MWC 2013.

Via: Homecinema Magazine

Reacties (2)