Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft brengt voorlopig geen Office app voor de iPad uit

Geschreven door
Geplaatst op14 juni 2013, 15:10 CategorieApplicaties

Microsoft heeft vandaag een Office applicatie voor iOS uitgebracht. Het leek er even op dat de applicatie voor zowel de iPhone als de iPad uitgebracht werd maar helaas houdt Microsoft het bij de iPhone. Een iPad app zal voorlopig niet verschijnen.

Office iPhone app

In de Amerikaanse App Store verscheen vanmiddag de eerste officiële Office app van Microsoft. Hiermee kunnen abonnees van Office 365, een dienst die 100 euro per jaar kost voor consumenten, World- en Excel-documenten bewerken, aanmaken en delen. Ook kunnen deze documenten lokaal opgeslagen worden. Op dit moment kunnen Powerpoint bestanden alleen geopend worden.

Geen Office app voor de iPad

Op haar eigen blog laat Microsoft weten dat de applicatie alleen voor de iPhone uitgebracht wordt. Microsoft raadt aan de Office Web Apps te gebruiken voor de beste ervaring op een iPad of andere tablet. Begin vorige maand kondigde Microsoft al diverse verbeteringen aan voor de Web Apps, waaronder ondersteuning voor tablets. De app voor de iPhone kan echter wel gebruikt worden op een iPad maar dan wordt de interface tweemaal vergroot, wat volgens Microsoft niet de ervaring biedt die met de Web Apps geboden wordt.

We built Office Mobile for iPhone to ensure a great Office experience when using a small screen device, similar to Office Mobile for Windows Phone.  If you have an iPad, we recommend using Office Web Apps that provide the best experience on a tablet.  We have made great enhancements to these Web Apps including an improved touch experience for tablet users

Voorlopig hoeven we dus geen officiële Office applicatie voor de iPad te verwachten. De iPhone applicatie kan vanaf volgende week ook gratis uit de Nederlandse App Store gedownload worden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.