Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft demonstreert startknop Windows 8.1

Geschreven door
Geplaatst op7 juni 2013, 10:40 CategorieBesturingssystemen

Een ruime week geleden gaf Microsoft een uitgebreide preview van Windows 8.1 op papier en deze week publiceerde de softwaregigant een uitgebreide video waarin de nieuwe features en functies van het besturingssysteem uitgelicht werden. In die video ontbrak echter nog één functie; de Startknop.

Microsoft gaf vorige week aan dat de Startknop met de Windows 8.1-update terug zou keren in het besturingssysteem maar niet op de manier waarop we de knop gewend zijn. Waar de knop bij eerdere versies van Windows een menu opende zorgt de knop er nu alleen maar voor dat je terugkeert naar het startscherm met tegels of een overzicht van alle applicaties die op je pc of tablet geïnstalleerd zijn. In onderstaande video, gemaakt tijdens Computex 2013, toont Microsoft tijdens een presentatie de werking van de nieuwe startknop.

Op 26 juni houdt Microsoft de Build-conferentie voor ontwikkelaars. Hier geeft het bedrijf meer details over de Windows 8.1-update, worden er meer demonstraties gegeven en wordt ook de eerste publieke testversie gelanceerd. De Windows 8.1-update moet voor het einde van dit jaar nog gratis uitgerold worden naar alle gebruikers van Windows 8 en Windows RT.

 • Delen:

Reacties

 1. marco
  08 juni, 2013 om 2:15

  Als ik een tablet wil dan koop ik een tablet, met een besturing systeem die daar op gericht is.

  Maar wat moet ik met deze software op een Laptop of pc.
  Ik wil geen apps, ik wil geen lastig te vinden programma’s, en ik wil zeker niet iedere keer mijn mail lezen.

  Microsoft slaat met Windows 8 volledig de plank mis, het eerste wat ik met mijn laptop (geleverd met Windows 8) heb gedaan, geformatteerd en snel Windows 7 erop gezet.

  Ik heb voor mijn laptop/pc rekenkracht nodig, en ik schiet er niets mee op als de OS 60% weg slurpt aan rekenkracht voor onzinnige dingen.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.