Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft introduceert Internet Explorer 11 met focus op touch

Geschreven door
Geplaatst op27 juni 2013, 10:09 CategorieBesturingssystemen

Windows 8.1 is een grote update voor zowel Windows 8 als Windows RT en brengt verschillende nieuwe features. Eén van de vernieuwingen is Internet Explorer 11. De nieuwe browser is op verschillende punten verbeterd en legt de nadruk met name op touch.

Internet Explorer 11 wordt standaard geleverd met de grote Windows 8.1-update en is volgens Microsoft de beste browser tot nu toe. Niet alleen heeft de softwaregigant naar eigen zeggen de snelheid verhoogd door het in het geheugen houden van pagina’s, ook is het gebruik met touchscreens verbeterd en het gebruiksgemak vergroot. Microsoft zegt zelfs dat Internet Explorer 11 in combinatie met Windows 8.1 voor de snelste en beste browser-ervaring zorgt.

Voor gebruikers van tablets zijn met name de aanpassingen die gedaan zijn voor bediening middels touchscreens interessant. Zo is het in IE11 niet meer verplicht een muis te gebruiken voor de ‘mouse-over’ opties en menu’s. Door een menu langer aan te raken met de vingers verschijnen nu dezelfde opties. Ook zijn de tabbladen en de navigatiebalk naar de onderzijde van het scherm verplaatst wat volgens Microsoft voor en comfortabelere bediening zorgt en de navigatie-elementen van een website niet in de weg zit.

internet-Explorer-11

Internet Explorer 11 speelt ook meer in op je eigen voorkeuren en handelingen. Zo worden er suggesties getoond voor websites en links naar apps in de Windows Store wannneer je een adres invoert, kun je sneller terug naar eerder bezochte websites die zijn opgeslagen in het geheugen, krijg je toegang tot een overzichtelijke en touch-vriendelijke weergave van favoriete websites en kun je een onbeperkt aantal tabs tegelijkertijd open hebben staan zonder dat dit de prestaties van je tablet of laptop negatief beïnvloedt. Ook kunnen de tabs en de url-balk middels het selecteren van een optie altijd in het scherm getoond worden. Ook kun je twee webpagina’s naast elkaar draaien binnen de browser, zoals getoond in onderstaande video.

Een nieuwe onbelangrijke toevoeging binnen IE11 is de ondersteuning voor WebGL, een standaard waarmee grafische 3D elementen snel gerenderd kunnen worden. Internet Explorer was de enige browser die hier nog geen gebruik van maakte, volgens Microsoft door problemen met de veiligheid die nu opgelost zouden zijn. Voor Nederlanders die graag video-on-demand content kijken en uitkijken naar de komst van Netflix eind dit jaar is het interessant om te weten dat Internet Explorer 11 ook ondersteuning biedt voor HTML5 Netflix streaming.

Enkele andere interessante toevoegingen zijn de mogelijkheid om websites aan je beginscherm vast te maken en de tegel van live notificaties te voorzien middels de RSS-feed van de betreffende website, het verbeterde on-screen toetsenbord voor het invullen van formulieren, de toevoeging van een nieuwe leeslijst met artikelen die later gelezen kunnen worden en de synchronisatie van openstaande tabs, instellingen en geschiedenis met andere Windows 8 en Windows Phone apparaten.

Lees meer over alle nieuwigheden binnen Windows 8.1.

  • Delen:

Reacties

  1. pieter
    19 oktober, 2014 om 10:32

    ik heb een vraag waarom zoveel reclame in windows 8.1 is echt vervelent

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.