Microsoft pakt iPad aan in nieuwe promotievideo’s

14 juni 2013 1 Minuut 2 Reacties
iPad-vs-Windows-8

Microsoft heeft een nieuwe promotievideo gepubliceerd waarin de iPad van Apple aangepakt wordt. In de video wordt de Dell XPS 10 tablet, draaiend op Windows RT, vergeleken met de iPad en focust Microsoft zich op het gebruik van SD-kaarten, uitzoomen en multitasken.

Windows 8, het nieuwe besturingssysteem van de softwaregigant, heeft met name op het gebied van tablets te maken met een langzame start en dat zorgt ervoor dat Microsoft alles op alles zet om consumenten te overtuigen voor een Windows 8 of Windows RT tablet te gaan.

iPad vs Dell XPS 10

Zo wil de softwaregigant met onderstaande video duidelijk maken dat de iPad geen (ingebouwde) mogelijkheid heeft om het geheugen uit te breiden met een SD-kaart, niet beschikt over de mogelijkheid om twee apps naast elkaar te draaien en niet over de mogelijkheid beschikt om in het beginscherm te zoomen. De iPad wordt hiervoor tegenover de Dell XPS 10, een 10.1-inch tablet met het voor tablets geoptimaliseerde Windows RT, gezet. Dit model is inmiddels te koop voor 299 euro, terwijl je voor de iPad minimaal 450 euro moet betalen, zo blijkt uit de vergelijking.

Windows 8 vs iOS

Eind mei publiceerde Microsoft onderstaande video al waarin de vergelijking met de iPad gemaakt wordt. Hierin wordt de nadruk gelegd om functies en features binnen de Windows 8 software die tegenover de mogelijkheden binnen iOS gezet worden.

Reacties (2)