Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft pakt iPad aan in nieuwe promotievideo’s

Geschreven door
Geplaatst op14 juni 2013, 10:57 CategorieiPad

Microsoft heeft een nieuwe promotievideo gepubliceerd waarin de iPad van Apple aangepakt wordt. In de video wordt de Dell XPS 10 tablet, draaiend op Windows RT, vergeleken met de iPad en focust Microsoft zich op het gebruik van SD-kaarten, uitzoomen en multitasken.

Windows 8, het nieuwe besturingssysteem van de softwaregigant, heeft met name op het gebied van tablets te maken met een langzame start en dat zorgt ervoor dat Microsoft alles op alles zet om consumenten te overtuigen voor een Windows 8 of Windows RT tablet te gaan.

iPad vs Dell XPS 10

Zo wil de softwaregigant met onderstaande video duidelijk maken dat de iPad geen (ingebouwde) mogelijkheid heeft om het geheugen uit te breiden met een SD-kaart, niet beschikt over de mogelijkheid om twee apps naast elkaar te draaien en niet over de mogelijkheid beschikt om in het beginscherm te zoomen. De iPad wordt hiervoor tegenover de Dell XPS 10, een 10.1-inch tablet met het voor tablets geoptimaliseerde Windows RT, gezet. Dit model is inmiddels te koop voor 299 euro, terwijl je voor de iPad minimaal 450 euro moet betalen, zo blijkt uit de vergelijking.

Windows 8 vs iOS

Eind mei publiceerde Microsoft onderstaande video al waarin de vergelijking met de iPad gemaakt wordt. Hierin wordt de nadruk gelegd om functies en features binnen de Windows 8 software die tegenover de mogelijkheden binnen iOS gezet worden.

 • Delen:

Reacties

 1. tidde
  14 juni, 2013 om 16:55

  Geweldig totdat windows vastloopt hahahaha…

  • cr
   14 juni, 2013 om 20:38

   Als windows vastligt ligt dat an de gebruiker die te veel vrijheid krijgt. En gelukkig ook dat de windows zonder papa-apple komt die je zegt wat je wel en niet mag doen. Wie hem stuk maakt is waarschijnlijk gewoon niet slim genoeg om met die apparatuur om te gaan.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.