Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft Surface RT flink goedkoper voor scholieren en studenten

Geschreven door
Geplaatst op18 juni 2013, 10:24 CategorieMicrosoft

Microsoft heeft momenteel al een actie voor consumenten lopen waarbij een Touch Cover of Type Cover gratis weggegeven wordt bij aankoop van een Surface RT, maar binnenkort komt het bedrijf ook met een aanbieding speciaal voor scholen en universiteiten. Deze kunnen de Surface RT voor bijna de helft van de adviesprijs voor scholieren en studenten aanschaffen.

Hoewel Microsoft zelf nog geen officiële verkoopcijfers bekendgemaakt heeft wijzen de berekeningen van analisten erop dat met name de verkopen van de Surface RT, uitgerust met het voor tablets geoptimaliseerde Windows RT besturingssysteem, niet aan de verwachtingen voldoen. Microsoft ziet de Surface RT als ideale compagnon voor diegenen die productief willen werken met Office programma’s en daarnaast apps uit de Windows Store downloaden.

Om de Surface RT een stuk aantrekkelijker te maken voor studenten en scholieren start Microsoft deze zomer met een speciale aanbieding. Scholen en universiteiten kunnen dan de Surface RT, welke een adviesprijs van 486 euro heeft in Nederland, voor ongeveer 200 euro aanschaffen. Dit blijkt uit een per ongeluk online geplaatste pagina op de website van de softwaregigant. De actie zou op 24 juni van start gaat.

De exacte actieprijzen voor de Nederlandse markt zijn nog niet bekendgemaakt, maar in de VS krijgt de 32GB Surface RT voor scholen en universiteiten een prijs van 199 dollar. Wil je er een Touch Cover bij dan wordt de prijs 249 dollar. Ga je voor de Type Cover dan is de totaalprijs 289 dollar. De Nederlandse prijzen zullen waarschijnlijk één op één overgenomen worden.

Bekijk ook onze Microsoft Surface RT review.

Via: ZDnet

 • Delen:
Microsoft Surface (Windows RT)
Windows RT

Reacties

 1. Nathasja Vermaning
  05 juli, 2013 om 21:56

  Studenten van het Saxion hebben mooi pech, Saxion heeft er geen zin in. Zie kopie onderstaande mail.

  Hallo,

  Deze mail wordt als BCC verstuurd naar mensen die interesse hebben in de Surface RT.

  Het is alleen voor scholen mogelijk om gebruik te maken van deze aanbieding en er is bij ACT besloten dat wij hier geen gebruik van gaan maken.
  ACT zou de systemen moeten aanschaffen, wij zitten dan tevens met de afschrijving.
  ACT zou dan op de een of andere manier het financieel met de student moeten afhandelen, dit is erg omslachtig aangezien dit weer via financiën zou moeten lopen op basis van facturen.
  Daarbij zouden storingen/ problemen e.d. via ACT weer afgehandeld moeten worden.
  Op deze manier is de Academie een hardware leverancier geworden en dit is niet de bedoeling.
  Het is helaas niet anders.

  Dit ter informatie.

  Saxion
  Academie Creatieve Technologie/ Academy Creative Technology (ACT)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.