Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft toont nieuwe features SmartGlass app Xbox One

Geschreven door
Geplaatst op12 juni 2013, 12:10 CategorieApplicaties

Halverwege 2012 presenteerde Microsoft een tweede scherm applicatie voor de Xbox met de naam Xbox SmartGlass. Met de komst van de nieuwe Xbox One worden de mogelijkheden van de app uitgebreid. Tijdens de E3-beurs heeft Microsoft een demonstratie gegeven van de nieuwe applicatie.

De nieuwe SmartGlass applicatie voor de Xbox One brengt extra mogelijkheden voor het real-time streamen van informatie naar het tweede scherm, in dit geval een Surface tablet. Hiermee kan een speler een single-player of multi-player game opstarten, extra content kopen terwijl het spel bezig is, leaderboards bekijken en tips en tricks voor een game opzoeken. Ook kan gameplay teruggekeken worden middels een soort DVR-functie.

Om van de tweede scherm functies gebruik te kunnen maken moet de game volledige ondersteuning bieden. In onderstaande video, gemaakt door Engadget, worden de tweede scherm mogelijkheden van Ryse: Son of Rome getoond. Wanneer je de app opstart krijg je acht verschillende features te zien: Overview, Achievement Progress, Extras (voor DLC aankopen), timed Challenges, Friends’ Achievements, Game Clips (de eerder genoemde DVR-functoe), Gerelateerde games en Gallery (for screenshots uit games). Ook introduceert Microsoft een feature met de naam Timeline waarmee gameplay video’s weergegeven kunnen worden voor diegenen die moeite hebben met een bepaalde missie of een bepaald spel.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.