Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft Office apps voor Windows 8 verschijnen in 2014

Geschreven door
Geplaatst op26 juni 2013, 19:57 CategorieApplicaties

Het zat er natuurlijk al aan te komen, kijkend naar de geruchten en het feit dat Microsoft Office gratis meegeleverd wordt op kleine tablets, maar vandaag heeft Microsoft bekendgemaakt te werken aan Office apps voor Windows 8 en Windows RT.

Om Office 2013 programma’s als Word en Excel te gebruiken op je Windows 8 of Windows RT tablet moet je het tot op heden doen met de desktopversies van de programma’s die vanzelfsprekend ook openen in de desktopinterface. Het grote nadeel hiervan is dat de programma’s verre van geoptimaliseerd zijn voor het gebruik met een touchscreen. Met name voor tabletgebruikers is dit een probleem. Alleen van OneNote is momenteel een Windows 8 applicatie te downloaden.

Diverse Amerikaanse media, waaronder Engadget, hebben deze week een korte preview gekregen van voor touch geoptimaliseerde Office applicaties. Zo toonde Microsoft een applicatie van PowerPoint die draaide binnen de Metro (touch) interface van Windows 8 en mogelijkheden bevat voor het tonen en bewerken van presentaties. De ontwikkeling van de apps bevindt zich nog in een vroeg stadium dus het is niet duidelijk wanneer exact de touchversies van Word, Excel en PowerPoint te downloaden zijn op je Windows 8 of Windows RT tablet. De verwachting is dat je in ieder geval tot 2014 geduld moet hebben.

Lees meer over alle nieuwigheden binnen Windows 8.1.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.