Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nieuwe Windows Store en nieuwe apps Windows 8.1 getoond in video

Geschreven door
Geplaatst op17 juni 2013, 9:42 CategorieBesturingssystemen

Gisteren doken de eerste screenshots van de nieuwe Windows Store voor Windows 8.1 al op en vandaag kunnen we er ook bewegend beeld aan toevoegen. Via Twitter zijn diverse video’s verspreid waarin het nieuwe design van de Windows Store en de vernieuwde standaard applicaties binnen Windows 8.1 getoond worden.

De Windows Store is, zoals in onderstaande video getoond, op een groot aantal punten verbeterd. Zo wordt er meer informatie over een applicatie getoond op de pagina van de applicatie, kun je sneller voor jou interessante applicaties vinden en worden er grotere afbeeldingen gebruikt.

Naast het feit dat Microsoft bestaande applicaties, waaronder de Weer-app, de Sport-app en de Bing-app een update geeft worden er ook nieuwe applicaties geïntroduceerd. Calculator spreekt natuurlijk voor zich en kan gebruikt worden om berekeningen te maken. Movie Moments is een voor touch geoptimaliseerd videobewerkingsprogramma, Sound Recorder maakt het mogelijk audio op te nemen binnen de Metro interface, en met Reading List kunnen artikelen opgeslagen worden om later terug te lezen. In alle applicaties zit de nieuwe zoekbalk standaard verwerkt. Hiermee kun je sneller toegang krijgen tot content waar je naar op zoek bent.

De eerste testversie van Windows 8.1 wordt deze maand nog uitgebracht. Na de zomer wordt de uiteindelijke update gratis uitgerold naar gebruikers van Windows 8 en Windows RT.

Via: @BAVO

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.