Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nieuwe Windows Store voor Windows 8.1 getoond in screenshots

Geschreven door
Geplaatst op16 juni 2013, 11:19 CategorieBesturingssystemen

Na de zomer verschijnt de eerste grote update voor het Windows 8 besturingssysteem van Microsoft. De update gaat onder de naam Windows 8.1 en brengt onder meer een nieuwe startknop, een geavanceerdere Snap View functie, de mogelijkheid je eigen achtergronden te kiezen en optimalisaties voor kleinere tablets. Ook de Windows Store, de app bibliotheek van Microsoft, krijgt een grote update met meer informatie en grotere afbeeldingen.

Windows-8-1-Store-2

Dit weekend heeft de website Winbeta de eerste screenshots van de nieuwe Windows Store in handen gekregen. Zoals te zien is in de screenshots zijn afbeeldingen van applicaties flink wat groter geworden en zijn de opties om zoekopdrachten voor nieuwe applicaties te verfijnen uitgebreid. Na de update is er bij iedere app meer informatie te zien en daarnaast krijg je gerelateerde applicaties voorgeschoteld die mogelijk ook interessant zijn. Microsoft wil er hiermee voor zorgen dat je sneller bij voor jou interessante content komt en ook nieuwe content, waar je misschien niet direct naar zocht, sneller ontdekt.

Windows-8-1-Store-3

Microsoft heeft de afgelopen weken al nagenoeg alle verbeteringen en nieuwigheden binnen Windows 8.1 bekendgemaakt en zelfs al een uitgebreide preview video gepubliceerd. Eind deze maand vind de Microsoft Build conferentie plaats in de VS waar de softwaregigant de eerste publieke testversie van de update uit zal brengen. De update wordt waarschijnlijk na de zomer uitgerold en gratis beschikbaar gesteld voor gebruikers van Windows 8 en Windows RT.

 • Delen:

Reacties

 1. Henry
  16 juni, 2013 om 23:41

  Beste Martijn, kan iedereen de 8.1 RT test versie gebruiken deze maand of moet je verplicht wachten tot het eind van het jaar?

  • Martijn Chel
   17 juni, 2013 om 9:44

   Hoi Henry,
   Ja, die versie kan door iedereen geïnstalleerd worden maar heeft beperkingen en kan bugs bevatten.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.