Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nvidia toont nieuwe technologie voor stylus-input op Tegra 4 tablets

Geschreven door
Geplaatst op4 juni 2013, 20:06 CategorieHardware

Nvidia is tijdens Computex 2013 ook van de partij, vooral om samen met partners die nieuwe tablets met Tegra 4 processor te promoten. Ook toonde de CEO van de chipfabrikant, Jen-Hsun Huang, een interessante feature van de Tegra 4 chip die we nog niet eerder zagen.

Jen-Hsun Huang toonde namelijk een nieuwe technologie voor stylus-input die verwerkt zit in de quadcore Tegra 4 processor. De CEO tekende op een tablet met een simpele capacitieve stylus en hoewel je geen ondersteuning voor drukniveaus zou verwachten was dit wel zichtbaar. Hiervoor wordt echter geen actieve stylus of een digitizer in het scherm gebruikt. Volgens Nvidia is er alleen een Tegra 4 processor en ondersteuning voor DirectTouch software nodig.

De CEO van Nvidia liet weten dat de nieuwe techniek het mogelijk maakt om op de millimeter nauwkeurig te tekenen en te schrijven, verschillende drukniveaus te gebruiken en een vlak oppervlak van de stylus als gum in te zetten. Daarbij verbruikt de techniek minder energie waardoor er met het gebruik van een stylus niet teveel op de batterijduur ingeleverd hoeft te worden. De techniek zou fabrikanten 20 dollar per tablet (of smartphone) besparen ten opzichte van de techniek met een active digitizer stylus en lijkt dus een interessante optie voor fabrikanten om goedkopere modellen met geavanceerde stylus-input te introduceren.

Via: Engadget

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.