Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Psycholoog vindt tablets voor kleuters kindermishandeling

Geschreven door
Geplaatst op24 juni 2013, 12:05 CategorieOnderzoek

In Nederland is de computer al niet meer weg te denken in het onderwijs en met name de tablet wordt steeds vaker gebruikt op scholen. Ook kleuters worden hebben op steeds meer scholen de beschikking over een tablet maar dat is volgens sommigen geen goed idee.

De Duitse psychiater en psycholoog Manfred Spitzer geeft in een interview met De Volkskrant aan dat computers niet geschikt zijn voor jonge kinderen. Computers zouden volgens Spitzer zelfs voorzien moeten worden van een bijsluiter waarop gewaarschuwd wordt voor de gevaren. Spitzer is van mening dat computers niet goed zijn voor de ontwikkelende hersenen van kinderen en dat het risico op verslaving en slechte prestaties op school groot is.

Toch hebben veel scholen de afgelopen maanden besloten de traditionele boeken te vervangen voor tablets, gebaseerd op onderzoeken waaruit blijkt dat computers een educatieve rol hebben. Maar, volgens Spitzer zijn deze onderzoeken gesponsord door de ICT-sector en daardoor niet onafhankelijk. Spitzer haalt een ander onderzoek aan waaruit blijkt dat kinderen met een PlayStation minder tijd aan huiswerk besteedden en minder presteerden op school.

Op de vraag wat hij vindt van de Nederlandse scholen die kinderen al vanaf hun vierde jaar voorzien van een tablet antwoordt Spitzer; “Een iPad voor kinderen vanaf vier jaar? Dat is kindermishandeling.”

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.