Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Qualcomm lanceert quadcore Snapdragon 400 processor

Geschreven door
Geplaatst op4 juni 2013, 10:52 CategorieHardware

Qualcomm heeft begin dit jaar de nieuwe quadcore Snapdragon 600 en 800 processors voor high-end smartphones en tablets aangekondigd, en lanceert vandaag de Snapdragon 400 processor voor middenklasse toestellen.

Qualcomm Snapdragon 400

De Qualcomm Snapdragon 400 processor beschikt net als de twee krachtigere processors over vier kernen maar moet het doen met iets mindere prestaties. De chip biedt ondersteuning voor 4G LTE, 3G HSPA+, 802.11ac WiFi, Miracast streaming en het gebruik van twee simkaarten. Daarnaast wordt Bluetooth 4.0, NFC communicatie en FM radio ondersteund.

De maximale kloksnelheid en de grafische processor ontbreken nog maar tot op heden werd de Adreno 305 gpu in de Snapdragon 400-serie gebruikt. Chipfabrikant Qualcomm toonde tijdens Computex 2013 een aantal referentiedesigns, tablets die puur ter demonstratie uitgerust zijn met de Snapdragon 400 processor om de mogelijkheden te tonen.

Beschikbaarheid

De eerste middenklasse smartphones en tablets die uitgerust zijn met de Snapdragon 400 processor worden begin 2014 op de markt verwacht. De massaproductie gaat eind dit jaar van start. Welke fabrikanten de nieuwe chip gaan gebruiken is nog niet bekend.

Via: Engadget

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.