Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Qualcomm toont Snapdragon 800-tablet met Windows RT 8.1

Geschreven door
Geplaatst op29 juni 2013, 12:43 CategorieHardware

Qualcomm heeft begin dit jaar een nieuwe premium chip gepresenteerd in de vorm van de Snapdragon 800. De verwachtingen van deze quadcore zijn zeer hoog, mede door indrukwekkende benchmarkresultaten. Tijdens Microsoft’s Build-conferentie gaf het bedrijf al een voorproefje.

Begin deze maand maakte Qualcomm al bekend dat er dit jaar meerdere Windows RT 8.1 tablets met de nieuwe quadcore Snapdragon 800-processor gelanceerd zullen worden. Deze processor biedt onder meer ondersteuning voor resoluties tot 2.560 bij 2.048 pixels en 4K videomateriaal, beschikt over een Adreno 330 gpu en komt met geïntegreerde 3G/4G antenne.

Op de Microsoft Build-conferentie demonstreerde de chipfabrikant een referentietablet met deze processor en Windows RT 8.1. De website Neowin mocht kort met het apparaat spelen maar werd nadrukkelijk gezegd dat het geen tablet is die bestemd is voor productie, puur voor ontwikkelingsdoeleinden.  Qua design was de tablet dan ook weinig bijzonders, maar wel heeft de chipfabrikant het apparaat voorzien van onder meer miniHDMI, NFC ondersteuning en een SD-kaartlezer. Over de overige specificaties wilde Qualcomm niet al teveel kwijt maar de tablet was in ieder geval uitgerust met een 11.6-inch display, een 12 megapixel camera, de Snapdragon 800-processor met een kloksnelheid van 2.2GHz en de previewversie van Windows RT 8.1.

Wanneer de eerste tablets met de quadcore-processor op de markt verschijnen en met welke fabrikanten samengewerkt wordt wilde Qualcomm niet onthullen maar wel gaf het bedrijf aan intensief samen te werken met Microsoft om de nieuwe chipset te optimaliseren voor het Windows RT-platform.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.