Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Review: Belkin Ultimate Etui keyboard case voor de iPad

Geschreven door
Geplaatst op28 juni 2013, 14:10 CategorieAccessoire reviews

Het toevoegen van een keyboard aan een iPad vergroot de inzetbaarheid van het apparaat enorm want het stelt de gebruiker in staat om daadwerkelijk langere stukken tekst comfortabel te typen. Keyboards zijn er in allerlei soorten en smaken en we hebben al een hoop van de beschikbare opties bekeken. Vandaag is het de beurt aan de Ultimate Etui van Belkin, een keyboard hoes voor de iPad 2/3/4 met een paar handige eigenschappen.

Belkin Ultimate Etui – Video

Belkin Ultimate Etui – Type hoes

De Ultimate Etui is een hoes die volledige bescherming biedt voor de iPad en daarmee dus niet echt als klein of dun beschreven kan worden. Maar op het moment dat je deze optie met andere opties vergelijkt zie je al snel dat dit een van de dunste opties is om een keyboard en bescherming toe te voegen aan de iPad.

De iPad zelf klikt vast in een plastic frame met aluminiumkleur, het frame zit op zijn beurt weer vast aan het toetsenbord via een stoffen verbinding dat een beetje aanvoelt een kruising tussen rubber en plastic. Het keyboard zelf zit verwerkt in een aluminium behuizing en heeft toetsen van een redelijk formaat, in zoverre dat mogelijk is binnen de afmetingen van de iPad (9.7-inch).

Belkin-Ultimate-Etui-back

Het toetsenbord maakt via Bluetooth verbinding met de iPad en kan via een MicroUSB kabel opgeladen worden. Volgens Belkin moet je zo’n 160 uur per lading kunnen typen op het toetsenbord.

Belkin Ultimate Etui – Het toetsenbord

Het belangrijkste van deze accessoire is natuurlijk het toetsenbord. De toetsen zijn van redelijk formaat en er is vrij goed op te tikken. Ze hebben de bekende eiland-stijl en zijn dus allemaal los van elkaar op het keyboard geplaatst. Belkin heeft ervoor gekozen de numerieke rij toetsen bovenaan het toetsenbord te combineren met verschillende functietoetsen. Dit is altijd een prima optie om wat extra ruimte te kunnen geven aan de echt belangrijke toetsen. Natuurlijk kunnen de functietoetsen gebruikt worden in combinatie met de Fn-toets.

Belkin heeft redelijk veel specifieke functietoetsen weten te verwerken in het toetsenbord. Er zijn opties voor het bedienen van de muziek maar ook mogelijkheden om makkelijk te knippen/plakken en snel naar spotlight te gaan. Ook zijn er knoppen om snel te switchen tussen het taal van het toetsenbord, een apenstaartje toe te voegen en gebruik te maken van steminput (als je iPad versie dat ondersteunt).

Belkin-Ultimate-Etui-2

Het typen op het toetsenbord is even wennen en dat komt vooral door het beperkte formaat. Als je eenmaal gewend bent is het best een ok toetsenbord om op te typen. Ik had graag iets meer feedback gehad van de toetsen want ze voelen net een beetje zacht aan en springen dus niet hard terug nadat ze zijn ingedrukt. De travel (mate waarop een toets ingedrukt moet worden) is daarentegen wel erg fijn en dus is er wel genoeg feedback van het toetsenbord om blind en snel te typen. Deze feedback helpt je te merken wanneer je naast een toets zit of een spelfout maakt. Diegenen die blind kunnen typen weten wat ik bedoel. Het enige echte nadeel is wat mij betreft het feit dat er een klein opstaand randje is voor de spatiebalk. Dit is natuurlijk om de hoes mooi te laten sluiten op het moment dat de combinatie vervoerd wordt maar tijdens gebruik zit die opstaande rand wel een beetje in de weg. Het is gewoon iets lastiger om de spatiebalk te bereiken. Gelukkig is het niet zo erg dat er niet aan te wennen is maar ik had er graag een andere oplossing gezien.

Belkin Ultimate Etui – De standposities

Het keyboard-gedeelte heeft 3 verschillende magnetische strips boven het toetsenbord waar de iPad tegenaan gezet kan worden, en dus in drie verschillende hoeken gebruikt kan worden. Dit is iets wat ik nog niet eerder bij dit type hoes heb gezien en is erg handig omdat de extra hoeken je meer opties bieden om de iPad combinatie te gebruiken zonder al te veel last van spiegelingen te hebben.

Belkin-Ultimate-Etui-plaats

Op het moment dat een van de magnetische strips contact maakt met met de plastic cover waar de iPad in vastzit wordt de Bluetooth-verbinding automatisch tot stand gebracht. Er is dus geen gedoe met pairen van het toetsenbord, handig. Zodra de verbinding verbroken wordt verbreekt ook de Bluetooth-verbinding zodat er niet alleen batterij bespaard wordt maar ook voorkomen wordt dat je per ongeluk het toetsenbord gebruikt op het moment dat het niet nodig is. Het keyboard kan namelijk achter de hoes gevouwen worden om de iPad in één hand te kunnen gebruiken zoals die bedoeld is. Veel hoezen hebben juist hiermee wat problemen en hier neem de Belkin een voorsprong op de rest. Doordat het hele pakket relatief klein is kan de iPad best goed gebruikt worden als iPad zonder hem eerst uit de hoes te hoeven halen.

Belkin Ultimate Etui – Bescherming

Het scherm wordt natuurlijk keurig beschermd door het keyboard-gedeelte van de hoes maar het plastic frame om de iPad maakt de bescherming compleet. Het is jammer dat er niet voor aluminium gekozen is maar alleen voor een aluminiumkleur, het voelt daardoor toch wel iets goedkoper aan. Er zitten magneten in het frame en het toetsenbord verwerkt die ervoor zorgen dat de iPad en te toetsenbord automatisch aan/uit gaan op de moment dat het logisch is. Magneten zorgen er ook voor dat de cover dicht blijft op het moment dat je de combinatie vervoerd of opbergt.

Belkin-Ultimate-Etui-side

Het stoffen element dat deels als bescherming en deels als steun voor de standposities dient voelt erg synthetisch aan. Ik denk dat ze voor een soort lederen-structuur gingen maar dat eigenlijk in gefaald zijn. Toch lijkt het van redelijke kwaliteit en is het makkelijk schoon te maken. Natuurlijk zijn alle uitsparingen in het frame aanwezig om alle knoppen en functies van de iPad beschikbaar te houden. Bij de speaker is er gekozen om via wat extra ruimte en een bocht het geluid zo te buigen dat het richting de gebruiker gestuurd wordt in plaats van naar achteren. Dit werkt verbazingwekkend goed en is wat mij betreft een leuke toevoeging aan de hoes.

Belkin Ultimate Etui – In gebruik

De Belkin Ultimate Keyboard Cover biedt genoeg bescherming en heeft een redelijk fijn toetsenbord. Ik heb er vrij snel deze review op kunnen tikken en had daarna geen kramp in mijn handen omdat het allemaal zo klein en krap zou zijn. Maar vergis je niet, het is echt een kleiner toetsenbord dan je waarschijnlijk gewend bent want de afmetingen zijn natuurlijk beperkt door de afmetingen van de iPad zelf.

De hoes maakt de iPad wel een stuk dikker maar voor dit type hoes is het best indrukwekkend hoe relatief dun ze hebben kunnen houden. Voor zover ik me kan herinneren is dit de dunste hoes van dit soort die ik tot nu toe gebruikt heb. De verschillende standposities zijn erg handig om spiegelingen tot een minimum te beperken. Het is ook erg handig dat de hoes weet wanneer er de Bluetooth-verbinding tot stand gebracht moet worden en daarmee dus niet alleen accu bespaart maar ook de iPad bruikbaar houdt als iPad zonder dat je hem daarvoor uit de hoes hoeft te halen.

Belkin-Ultimate-Etui

De gekozen materialen zijn redelijk al mis ik wel een paar rubberen voetjes onder het toetsenbord om het geheel een beetje op zijn plaats te houden, en het aluminium te beschermen. De hoes is namelijk enorm gevoelig voor beschadigingen en na de eerste paar minuten gebruik had ik al de nodige krassen op het aluminium gedeelte van het toetsenbord. Ook het aluminiumkleurige plastic zal op termijn denk ik vrij snel beschadigen en daarmee dus wat lelijker worden. Of dat het een probleem is weet ik niet, het blijf immers een gebruiksproduct en bescherming voor de iPad. Beter de hoes die beschadigd raakt dan de iPad zelf.

Belkin Ultimate Etui – Conclusie

Voor iedereen die in de markt is voor een keyboardhoes voor de iPad is de Belkin Ultimate Etui het overwegen waard. Met een prijs van rond de 100 euro is het echter geen goedkoop product. Er zijn zat andere opties die iets goedkoper zijn, geen van die alternatieven heeft echter de mate van bescherming, flexibiliteit en slimme verbindingsopties. Voor mij is de Belkin Ultimate Etui keyboard cover de beste in zijn klasse, de klasse keyboard + bescherming. Het beste toetsenbord (zonder bescherming) voor de iPad blijft wat mij betreft echter wel de Logitech Ultrathin Keyboard Cover, want met zijn iets grotere toetsen tikt die fijner.

De Belkin Ultimatie Etut Keyboard Cover is verkrijgbaar in het zwart en wit en zal binnenkort bij verschillende aanbieders beschikbaar komen met een prijs van rond de 100 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.