Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Review: GetPacked voor de iPad

Geschreven door
Geplaatst op20 juni 2013, 12:20 CategorieApp Reviews (iOS)

Binnenkort is het weer vakantie, gezellig een tijdje weg naar een warm land of juist dichtbij. Maar waar je ook naartoe gaat, je moet altijd je spullen inpakken en dat zorgt voor de nodige stress. De bedoeling van GetPacked is juist om die stress te voorkomen, maar lukt dat ook?

GetPacked voor de iPad

Als je GetPacked opent kun je een nieuwe paklijst aanmaken, dit gaat heel simpel. Je vult een aantal vragen in zoals, ‘Waar gaat de reis heen?’, ‘Wie gaan er mee?’ en ‘Waar overnacht je?’. Allemaal informatie die de app nodig heeft om te kunnen inschatten welke spullen je nodig zou kunnen hebben. Als je alles hebt ingevuld kan de app dan ook automatisch een lijst voor je aanmaken, met spullen die je logischerwijs nodig zou hebben. Als je aangeeft in een hotel te gaan overnachten komen er dan geen haringen en tentzeilen op je paklijst. Een hele handige feature.

Menu’s

De app zit niet zo in elkaar als je zou verwachten van een iPad-app, maar na wat proberen vind je wel de juiste menu’s. In het hoofdmenu zie je al je paklijsten staan, met per lijst zie je een kaartje met de datum, vakantieland + vlag en wie er meegaan. Vanuit dit scherm kan je ook een nieuwe lijst aan maken door op Nieuw te tappen. Ook kan je lijsten weggooien door op Wijzig te tappen.

GetPacked-review-overzicht

Als je eenmaal een lijst hebt geopend kom je in de kolom Vragen, die je dus al hebt ingevuld. Het was handiger geweest als je meteen bij het volgende menu, Wijzig, was gekomen. Hier kan je namelijk items toevoegen. Als je een kant-en-klare lijst hebt gemaakt – zoals ik – dan staan hier al veel artikelen in, van het updaten van je navigatiesysteem tot het meenemen van boterhamzakjes, afgestemd op in wat voor soort accommodatie je verblijft. Door op het plusje of minnetje te tappen kan je heel eenvoudig aangeven hoeveel van de items je mee wilt nemen, maar je kan ook gewoon geen aantal erbij zetten. Dat is wel zo handig bij dingen als elastiekjes, dan tap je jezelf geen verstuikte vinger.

GetPacked-review-inpakken

Vervolgens kom je bij het Inpakken menu. Dit is het simpelste menu. Al je ingevoerde items staan onder elkaar, netjes gesorteerd per groep. Door te tappen in het hokje voor het item kan je aangeven dat je het hebt ingepakt.

Catalogus

Linksboven in de app, naast het tandwieltje voor de instellingen en de I voor informatie, zit een Catalogus. Hier kan zie je alle dingen die je op je lijst kan zetten. Je kan de naam aanpassen, synoniemen en opmerkingen toevoegen en ze indelen bij categorieën. Ook kan je aangeven wanneer het op de paklijst moet komen; automatisch, handmatig, nooit of altijd.

Delen

Meestal pakt iedereen die meegaat zijn eigen koffer in en dan is het wel zo handig als je lijstje bijgewerkt wordt. Via de app kan je dan ook je lijst delen. Je kan hem printen, mailen als tekst, overzetten naar een andere iPad of iPhone en je kan samen inpakken. Die laatste optie vind ik het handigst. Als je hierop tapt wordt een mail gegenereerd met een .getpacked bestand. Als de ander dit opent word je lijst geïmporteerd en kan je samen inpakken. Dit vind ik één van de handigste functies in de app.

GetPacked-review-delen

Uiterlijk

Hoewel de app er niet flitsend uitziet, zit het wel logisch in elkaar. De knoppen zitten op logische plekken, maar het design laat te wensen over. De lijst is niet meer dan een wit scherm met items erop, dit had de ontwikkelaar veel mooier kunnen doen met strakke buttons. In iOS 6 gaat het nog wel, maar als iOS 7 uit is gekomen zal er toch echt iets moeten gebeuren.

Conclusie

Het idee achter de GetPacked is goed; een lijst met spullen die je mee wilt nemen zodat je niks vergeet. De uitvoering daarentegen is iets minder. De app ziet er niet bepaald flitsend uit en het is vrij basis. Desondanks vind ik in dit geval nut boven design gaan en vind ik het de €1,79, die het in de App Store kost, wel waard.

  • Delen:

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.