Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Review: Volg de Tour de France met de Le Tour 2013 app voor de iPad

Geschreven door
Geplaatst op30 juni 2013, 12:33 CategorieApp Reviews (iOS)

De honderdste editie van de Tour de France is vandaag begonnen. Natuurlijk kunnen we dit bekijken op de televisie, maar de iPad is een mooi middel om wat extra informatie binnen te halen tijdens het bekijken van de etappes. Daar kan je de officiële Tour app voor gebruiken, zei het niet dat deze zeer slecht wordt beoordeeld en naar mijn inziens slecht werkt en er bovendien reclame in zit terwijl hij geld kost. Gelukkig zijn er alternatieven, Le Tour 2013 lijkt de beste vanwege de vele downloads en positieve beoordelingen en daarom hiervan een korte review.

Le Tour 2013 app review

Design

Als je de app voor de eerste keer opent wordt meteen het grootste minpunt zichtbaar: de app is alleen in portrait-modus te gebruiken. Laat ik het nou juist fijn vinden om de iPad in landscape-modus (horizontale modus) te gebruiken en portrait een beetje tegen m’n gevoel in vind werken. Dit is natuurlijk persoonlijk maar de meeste mensen gebruiken hun iPad in landscape-modus.

Le-Tour-2013-app-review-1

De app zelf is heel handig, maar het uiterlijk laat wat te wensen over. Er is een simpele interface gebruikt die exact hetzelfde eruit ziet al op de iPhone, alles is gewoon wat groter en dat is zonde van het grote scherm van de iPad, er zou veel meer informatie per onderdeel kunnen passen. Ik heb de app getest onder iOS 6 en 7 Beta 2, en bij beiden functioneert het prima. Het design is echter nog wat ‘standaard’ en er is zeker een update nodig voor volgend jaar, als de meerderheid van de gebruikers iOS 7 zal hebben geïnstalleerd. De app is naar mijn mening gewoon niet strak genoeg, zelfs niet naar de maatstaven van een gemiddelde iOS 6 app.

Le-Tour-2013-app-review-3

Als je een etappe aantikt krijg je heel simpel een plaatje te zien met het hoogteverschil. Dat is zonde want het zou er veel beter hebben uitgezien als het een soort interactieve grafiek was geweest waar je overheen zou kunnen scrollen, nu is het gewoon een plaatje waar je op in kan zoomen.

Functionaliteit

Met de aanwezige informatie zit het wel snor. Je kan namelijk per team de specificaties van de renners bekijken en hun foto zien, handig tijdens het live kijken op televisie. Zo kun je de historie, de gemiddelde snelheid en de positie van een renner bekijken, en renners zoeken middels een zoekbalk. Per etappe opent er een kaartje in de app met de route. Dit is ook handig als je wilt weten of ze de finish al naderen.

Alhoewel je wel de standen van het algemene klassement en de verschillende truien kan zien is er voor zover ik heb kunnen uitvogelen geen functie om live de standen te bekijken. Dat is een belangrijk minpunt want dat biedt de officiële app wel. Het zou fijn zijn dat je kan zien uit wie de kopgroep en het peloton bestaat en wie wie inhaalt in real-time.

Le-Tour-2013-app-review-2

Tevens kan je jezelf abonneren op een agenda met alle etappes. Deze staan dan in je agenda maar je kan ze ook gemakkelijk weer uit zetten als je je persoonlijke afspraken wilt zien. Bij de etappes staan dan de tijden en de start- en eindbestemming. Een zeer handige functie, waarbij je bijvoorbeeld ook nog kunt kiezen uit vlakke etappes en bergetappes.

Conclusie

Bij deze app telt de inhoud zwaarder dan het uiterlijk. Dat is maar goed ook anders was hij nooit zo vaak gekocht. Ook al oogt de app een beetje amateuristisch in elkaar geknutseld, de informatie klopt en hij is handig in gebruik, al is er ruimte voor uitbreiding. Ik weet in ieder geval welke app bij mij de komende tijd openstaat als ik de Tour de France aan het kijken ben. De Le Tour 2013 app voor de iPhone en iPad is voor 1,79 euro te downloaden in de App Store.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.