Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Rockmelt browser voor Android verschijnt in Google Play Store

Geschreven door
Geplaatst op20 juni 2013, 10:51 CategorieApplicaties

Op Android smartphones en tablets kunnen al verschillende browsers, waaronder Chrome en Firefox, geïnstalleerd worden maar sinds vandaag kun je ook de nieuwe Rockmelt browser gebruiken. De browser was al beschikbaar voor iOS-apparaten en vandaag is ook de Android-versie officieel gelanceerd.

Rockmelt browser voor Android

Rockmelt is een zogenaamde sociale browser, wat inhoudt dat de nadruk ligt op het delen van content met anderen en het in contact staan met anderen. Zo kun je eenvoudig websites delen met andere gebruikers, kun je chatten met andere gebruikers en kun je middels bepaalde steekwoorden direct je mening over een artikel of website delen.

Het design van de browser is vrij simplistisch, met een ‘kaarten’ overzicht op de beginpagina die als persoonlijke reader fungeert en twee ronde knoppen die onderin over de content zweven en waarmee content gedeeld, gesloten of bewaard kan worden. De belangrijkste knoppen zijn onderin geplaatst omdat deze dan volgens de ontwikkelaar eenvoudiger met de duimen te bereiken zijn.

Rockmelt-browser

De Android-versie van de browser beschikt ook over ‘elevator buttons’. Wanneer je door je persoonlijke reader scrollt verschijnt er een een knop zodra er nieuwe content beschikbaar is. Tik op deze knop en je wordt naar de nieuwste content gestuurd. Vervolgens verschijnt er een knop waarmee je ook weer snel naar het artikel kunt waar je vandaan kwam.

Downloaden

De Rockmelt browser is gratis te downloaden in de Google Play Store en is geschikt voor zowel Android tablets als smartphone met Android 4.0 Ice Cream Sandwich of hoger.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.