Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Root 101: 10.1-inch open-source tablet voor minder dan 200 dollar

Geschreven door
Geplaatst op18 juni 2013, 16:58 CategorieAndroid

Wanneer je helemaal niks hebt met skins die fabrikanten over Android heen leggen en toch zelf aan de slag gaat met custom ROMs en andere software dan is de Root 101 wellicht een tablet voor jou. Deze tablet is namelijk uitgerust met een stock versie van Android en komt reeds geroot uit de doos.

De meeste tablets die je in de winkel koopt komen met heel wat software van de fabrikant, en zelfs van derden, geleverd. Het idee achter de Root 101 is echter om zo weinig mogelijk mee te leveren en zelfs de tablet al voor je te rooten. Hierdoor kun je snel een custom ROM installeren of aan de slag gaan met andere software. De tablet draait op Android 4.2 Jelly Bean en aan deze software zijn dan ook geen aanpassingen of toevoegingen gedaan.

Qua specificaties is de Root 101 echter niet bijzonder. Zo beschikt de tablet over een 10.1-inch IPS lcd display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, een 1.5GHz dualcore processor vergezeld door 1GB aan werkgeheugen, een Mali 400 grafische processor en 16GB aan opslaggeheugen. Dit geheugen kan uitgebreid worden middels een microSD kaart. Aan de voorzijde en achterzijde bevindt zich een camera en qua aansluitingen beschikt de tablet over een miniHDMI-poort en een microUSB-poort. De tablet moet volgens de ontwikkelaars 9 uur meegaan wanneer de 7000mAh batterij volledig opgeladen is.

Op crowdfundingwebsite Indiegogo worden investeerders voor de Root 101 gezocht. In totaal wil men 185.000 dollar ophalen om het project op te starten en de tablets in productie te nemen. Voor een bedrag van 169 dollar kun je er al een reserveren en mocht je later instappen dan gaat de prijs richting de 200 dollar.

Via: Androidworld

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.