RTL Nieuws lanceert nieuwe app voor Android tablets en iPad

06 juni 2013 1 Minuut 3 Reacties
RTL-nieuws-app

RTL Nieuws heeft deze week nieuwe applicaties voor mobiele apparaten gelanceerd waarbij de zogenaamde 'nieuwswall' als belangrijkste feature geïntroduceerd wordt. Deze 'nieuwswall' bevat tekst, foto en video, tweets, quotes en columns waarmee gebruikers het nieuws op de voet kunnen volgen.

Uit onderzoek blijkt volgens de zender dat consumenten steeds vaker nieuws consumeren via een smartphone of een tablet en de hele dag door op de hoogte willen zijn van het laatste nieuws. “We wachten niet meer met publiceren tot een verhaal ‘af’ is, maar onze journalisten houden de consument via de nieuwswall tussentijds op de hoogte van de laatste ontwikkelingen,” aldus RTL. Daarnaast zijn alle nieuwsmerken van RTL waaronder RTL Z, Editie NL, Boulevard en Buienradar, samengebracht op één plek.

RTL heeft zowel de website als de mobiele applicaties van een grote update voorzien. De tablet app ‘RTLNIEUWS 365’ gaat verder onder de naam ‘RTL Nieuws’ en bevat naast de ‘nieuwswall’ onder meer een Top Nieuws sectie waarmee het belangrijkste nieuws getoond wordt, een Story Tag waarmee men met één klik alle updates van een nieuwsverhaal in één overzicht onder elkaar te zien krijgt, en updates wanneer er tijdens het gebruik van een app nieuwe ontwikkelingen zijn.

De RTL Nieuws applicatie is gratis te downloaden in de Google Play Store en App Store.

Reacties (3)