Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

RTL Nieuws lanceert nieuwe app voor Android tablets en iPad

Geschreven door
Geplaatst op6 juni 2013, 11:09 CategorieApplicaties

RTL Nieuws heeft deze week nieuwe applicaties voor mobiele apparaten gelanceerd waarbij de zogenaamde ‘nieuwswall’ als belangrijkste feature geïntroduceerd wordt. Deze ‘nieuwswall’ bevat tekst, foto en video, tweets, quotes en columns waarmee gebruikers het nieuws op de voet kunnen volgen.

Uit onderzoek blijkt volgens de zender dat consumenten steeds vaker nieuws consumeren via een smartphone of een tablet en de hele dag door op de hoogte willen zijn van het laatste nieuws. “We wachten niet meer met publiceren tot een verhaal ‘af’ is, maar onze journalisten houden de consument via de nieuwswall tussentijds op de hoogte van de laatste ontwikkelingen,” aldus RTL. Daarnaast zijn alle nieuwsmerken van RTL waaronder RTL Z, Editie NL, Boulevard en Buienradar, samengebracht op één plek.

RTL heeft zowel de website als de mobiele applicaties van een grote update voorzien. De tablet app ‘RTLNIEUWS 365’ gaat verder onder de naam ‘RTL Nieuws’ en bevat naast de ‘nieuwswall’ onder meer een Top Nieuws sectie waarmee het belangrijkste nieuws getoond wordt, een Story Tag waarmee men met één klik alle updates van een nieuwsverhaal in één overzicht onder elkaar te zien krijgt, en updates wanneer er tijdens het gebruik van een app nieuwe ontwikkelingen zijn.

De RTL Nieuws applicatie is gratis te downloaden in de Google Play Store en App Store.

 • Delen:

Reacties

 1. R. Visser
  06 juni, 2013 om 18:31

  Jullie nieuwe app heeft een hele irritante interface. Alle berichten beginnen met twee dezelfde tekst, zoals dit:

  Het is lekker warm in Nederland. In De Bilt werd vanmiddag de 25 graden gehaald. Dat betekent de eerste zomerse dag van het jaar.
  Het is lekker warm in Nederland. In De Bilt werd vanmiddag de 25 graden gehaald. Dat betekent de eerste zomerse dag van het jaar.

  • Martijn Chel
   06 juni, 2013 om 19:31

   Mij spijt het maar helaas moet je daarvoor bij RTL zelf zijn. Don’t shoot de messenger ;)

 2. Jona
  12 september, 2013 om 8:23

  Helaas speelt mijn tablet de video’s niet goed af…hebben meer mensen daar last van? Ik heb een Gallaxy 10.1

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.