Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung lanceert Galaxy Tab 3 (8.0) en Galaxy Tab 3 (10.1) tablets

Geschreven door
Geplaatst op3 juni 2013, 10:36 CategorieAndroid

Tussen al het geweld vanaf Computex 2013 door heeft Samsung ook een persbericht de deur uitgedaan. De Koreaanse fabrikant kondigt vandaag namelijk de langverwachte Galaxy Tab 3 8-inch en Galaxy Tab 3 10.1-inch tablets aan.

We hebben de afgelopen weken al heel wat geruchten voorbij zien komen over de nieuwe generatie Galaxy tablets van Samsung en eind april werd het eerste model uit de serie gepresenteerd; de Galaxy Tab 3 (7.0). Vandaag wordt er ook een 8-inch versie en een 10.1-inch versie aan de Galaxy Tab 3 serie toegevoegd, beiden draaiend op Android 4.2 Jelly Bean.

Samsung Galaxy Tab 3 (8.0)

De Samsung Galaxy Tab 3 (8.0) is zoals de naam al aangeeft een 8-inch tablet met een PLS LCD display dat is uitgerust met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels. De tablet beschikt over een 1.5GHz dualcore processor en 1.5GB aan werkgeheugen. Aan de voorzijde van de tablet vinden we een 1.3 megapixel camera en aan de achterzijde een 5.0 megapixel variant. Wat betreft het opslaggeheugen heb je de keuze uit 16GB of 32GB maar dit is uit te breiden middels een microSD kaart. De tablet is daarnaast uitgerust met Samsungs Sound Alive en Dolby Surround Effect voor Video Play voor een optimale geluidservaring, een speciale e-reader modus, een 4,450 mAh batterij en een volgens Samsung extra dun frame rondom het display waardoor de tablet optimaal bediend kan worden met één hand.

Samsung-Galaxy-Tab-3-8

Samsung Galaxy Tab 3 (10.1)

De 10.1-inch Galaxy Tab 3 (10.1) beschikt over eenzelfde reoslutie van 1.280 bij 800 pixels maar door het grotere display over een lagere pixeldichtheid. Verder is de tablet voorzien van een 1.5GHz dualcore processor, 1GB aan werkgeheugen, 16GB of 32GB aan opslaggeheugen, een microSD kaartlezer, een 1.3 megapixel camera aan de voorzijde, een 3.0 megapixel camera aan de achterzijde en een 6,800 mAh batterij. De tablet is volgens Samsung ideaal om te dienen als middelpunt voor home entertainment.

Samsung-Galaxy-Tab-3-10-1

Prijs en beschikbaarheid

Beide Galaxy Tab 3 tablets moeten komende zomer in Nederland verschijnen in meerdere varianten. Zo worden er wifi-only en Wifi plus 3G modellen gelanceerd. Waarschijnlijk komen ook de varianten met 4G-ondersteuning naar Nederland. De adviesprijzen zijn nog niet bekendgemaakt.

 • Delen:
Samsung Galaxy Tab 3 (8.0)
Android Jelly Bean (4.2)

Reacties

 1. Take A Money
  03 juni, 2013 om 11:50

  Wat een zwakke specs triest gewoon. Nog steeds 1280×800 dual core???? Dat sow 2012

  Jammer.

  • kim
   03 juni, 2013 om 20:39

   Wat een zwakke trieste opmerkingen als niet eens weet wat de prijsstelling wordt. Dit zijn middenklasse tablet waarschijnlijk rond de 300 euro. Als je voor top specificaties gaat, kies dan voor de note tablets.
   Maar waarschijnlijk ga je dan weer klagen over de hoge aanschafprijs. Altijd klagen is ook een vak.

 2. Erik
  04 juni, 2013 om 2:21

  Nu heeft de tab3 dus de looks en uiterlijk en formaat die de note 8 eigenlijk had moeten hebben!
  Mooie smalle bezel, +++
  Wel mee eens dat fullHD eigenlijk standaard moet zijn, ook in de midrange

  • kim
   04 juni, 2013 om 16:01

   In 2013 is er geen enkele tablet van een A merk met een fulltime hd scherm voor 300 euro te koop.
   Pas rond de 500 euro zie je fulltime hd schermen. Mee eens of niet mee eens, de praktijk is anders.
   Ook de tablets die nog moeten uitkomen voor rond de 300 euro krijgen geen fulltime hd schermen. Zie bericht Toshiba. Zo 2012 is een populaire opmerking gebaseerd op niets. Welke tablet heeft een infrarood poort? Dit vind ik veel zinvoller dan een fulltime hd scherm. Al je apparatuur bedienen via je tablet. Zo 2014.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.