Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung lanceert Samsung ATIV Q tablet met Android en Windows 8

Geschreven door
Geplaatst op20 juni 2013, 20:22 CategorieHardware

Samsung heeft vandaag tijdens een groot ‘Galaxy & ATIV’ persevenement een aantal nieuwe producten gelanceerd die ook voor de liefhebbers van tablets interessant zijn. Eén van deze producten is de Samsung ATIV Q, een convertible laptop die ook als tablet gebruikt kan worden. Naast dit model kondigde Samsung ook de ATIV Tab 3 stand-alone tablet aan.

Samsung ATIV Q

Als we naar de foto’s kijken dat doet dit apparaat ons meteen denken aan een convertible die Acer vorige maand lanceerde; de Aspire R7. Ook de ATIV Q van Samsung beschikt over een zogenaamde ‘ezel-modus’ waarbij het display half over het toetsenbord kan hangen. Daarnaast kan het display op het toetsenbord gelegd worden om het geheel als tablet te gebruiken, kun je het display kantelen om bijvoorbeeld een film te kijken en is er natuurlijk ook een normale laptopmodus. Echter ontbreekt op dit model de trackpad, in plaats daarvan zit er een tracking point op en onder het toetsenbord bevinden zich muisknoppen.

Samsung-ATIV-Q-3

Het design is echter niet het enige unieke aan de ATIV Q. De convertible beschikt namelijk over twee besturingssystemen; Android 4.2.2 Jelly Bean en Windows 8. De gebruiker kan tussen deze twee besturingssystemen schakelen zonder het apparaat opnieuw op te starten, en het is zelfs mogelijk om Android apps op het beginscherm van Windows 8 te ‘pinnen’. Daarnaast is het apparaat voorzien van SideSynch software waarmee bestanden tussen de twee besturingssystemen uitgewisseld kunnen worden. Ook kun je middels deze software het keyboard van je laptop/tablet gebruiken om te typen op je telefoon, en kun je eenvoudig een back-up maken van je Android telefoon.

Samsung-ATIV-Q-4

Wat betreft de specificaties pakt Samsung uit met dit model. De ATIV Q beschikt namelijk over een 13.3-inch display met een resolutie van 3.200 bij 1.800 pixels pixels en een helderheid van 600 nits, een vierde generatie Intel Haswell Core i5-processor met een kloksnelheid van 1.5GHz, 4GB aan werkgeheugen en 128GB aan SSD opslaggeheugen. Ook beschikt het apparaat over verschillende uitbreiding- en aansluitingsmogelijkheden, waaronder een microSD kaartlezer, een usb 3.0-poort, een usb 2.0-poort en een HDMI-poort.

Samsung-ATIV-Q-5

De welbekende S-Pen stylus wordt ook met dit apparaat meegeleverd zodat je handgeschreven notities kunt maken en kunt tekenen. De stylus kan in de behuizing rechtsonder opgeborgen worden. Voor draadloze communicatie beschikt de convertible over wifi 802.11n en Bluetooth 4.0. De batterijduur ligt volgens Samsung op 9 uur, het apparaat heeft een profiel van 13.9 millimeter en het gewicht ligt op 1,29 kilogram.

Prijs en beschikbaarheid

De Samsung ATIV Q is vanaf eind augustus in Nederland te koop voor een verkoopadviesprijs van 1.699 euro.

 • Delen:
Samsung ATIV Q
Android Jelly Bean (4.2) - Windows 8

Reacties

 1. Kajé
  20 juni, 2013 om 21:04

  Lijkt me een uitstekend product door de Multi platform mogelijkheid…
  Ik wacht nog even een aantal weken om het verloop van de prijs te bezien, maar ben vast van plan om dit product (of een equivalent) aan te schaffen….
  ‘k Vind het idee van Android en Microsoft 8.xx geniaal….

 2. René
  20 juni, 2013 om 21:29

  Klinkt allemaal erg goed en dat allemaal in 13.9mm dikte, niet te geloven. Hoe ver kan dit nog gaan?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.