Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Scholieren in Los Angeles krijgen iPad

Geschreven door
Geplaatst op20 juni 2013, 11:15 CategorieApple

Apple heeft gisteren bekendgemaakt een grote deal gesloten te hebben met The Los Angeles School Board of Education. Deze organisatie is verantwoordelijk voor de scholen in LA en heeft 30 miljoen dollar beschikbaar gesteld om scholieren uit te rusten met een iPad.

iPad op scholen in LA

Deze deal zorgt ervoor dat Apple 31.000 van 640.000 scholieren die in Los Angeles wonen mag uitrusten met een iPad welke de papieren boeken op den duur allemaal moet vervangen. De scholen betalen echter wel wat meer dan de gemiddelde consument. Voor elke iPad wordt namelijk 678 dollar neergelegd. De reden hiervoor is dat er ook educatieve software vooraf geïnstalleerd wordt op de tablet. Zo wordt software voor het downloaden van lessen meegeleverd en krijgen scholieren toegang tot iWork, iLife en iTunes. The Los Angeles School Board of Education geeft aan dat er voor de iPad gekozen is na hoge scores van leerlingen en leerkrachten en omdat het volgens de organisatie de goedkoopste optie was.

LA heeft één van de grootste scholendistricten in de VS en dit is volgens Apple dan ook het meest ambitieuze schoolproject waar het bedrijf tot nu toe bij betrokken is geweest. Toch zijn er al veel meer scholen die kinderen voorzien van een iPad. Alleen in de VS zijn er op dit moment al 10 miljoen scholieren voorzien van Apple’s tablet.

Concurrentie op scholen

Apple is echter niet de enige fabrikant die grote deals met scholendistricten sluit. Zo sloot Dell onlangs nog een grote deal met zes districten om leerlingen te voorzien van de Dell Latitude 10 Windows 8 tablet. Samsung is naar eigen zeggen bezig met een pilot waarmee een compleet pakket, inclusief tablet, aangeboden wordt aan scholen.

Via: Mashable

  • Delen:
Apple iPad 4
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.